Nem viszik az e-Mustangokat, milliókkal csökkentenek az autók árain

Több villanyautó is olcsóbbá válik.

ford, mustang, mustang mach-e
Bezuhantak egyes e-modellek eladásai a Fordnál, ezért a cég több villanyautójának árán is csökkentett. A járművekre emiatt olcsóbban tudnak szert tenni a vásárlók; mutatjuk, hogyan alakultak az áraik.


Miután felére estek a Mustang Mach-E elektromos SUV modellek eladásai, a Ford úgy döntött, jóval olcsóbban kezdi el árulni a járműveket. Már az alapváltozat árszintje is több mint egymillió forinttal csökkent, amit így

43 ezer dollár (nagyjából 15,5 millió forint) helyett mostantól 39,9 ezer dollárért (tehát körülbelül 14,4, millió forintért) lehet beszerezni.

Ugyan a „kedvezmény” már itt is jelentős, a modellcsalád csúcskategóriás termékeinek esetében ez még inkább számottevő. A Mach-E GT ára például 7600 dollárral (nagyjából 2,7 millió forinttal) lett olcsóbb, ez mostantól 52 400 dollárba (körülbelül 18,9 millió forintba) kerül.

A debütáló BYD villanyautók árával már más a helyzet: Három modellel kecsegtet a BYD, ennyibe kerülhetnek az új luxusautók

Az elektromos Mustang hosszabb hatótávú változatainak ára még ennél is kedvezőbb lett: ezeket a kezdeti árhoz képest 8100 dollárral (megközelítőleg 2,9 millió forinttal) olcsóbban, pontosan 48 800 dollárért (körülbelül 17,6 millió forintért) értékesítik – írja a Haszon.

A Ford tájékoztatása szerint ugyanis a Mach-E értékesítése mintegy 51 százalékkal esett vissza idén januárban decemberhez képest, ami szám szerint 1295 eladott darabot jelent.

A keresletcsökkenést azzal magyarázzák, hogy ezen modellek vásárlói korábban 3750 dolláros (1,35 millió forintos) adókedvezményre voltak jogosultak, azonban mivel a kormány szigorított a kedvezmény feltételein, ennek igénylésére már nincsen lehetőségük. Azért lépték meg a szigorítást, mert egyes autókban túl sok kínai gyártású alkatrész – elsősorban akkumulátor – található meg.

Hasonlításképpen, egyik versenytársuknak, a Tesla Model Y-nak 43 ezer dolláros (körülbelül 15,5 millió forintos) árából mintegy 7500 dolláros (közel 2,7 millió forintos) kedvezményt kaphatnak a vásárlók.


Az Aston Martin a sebességre gyúrt: Szélsebes autóval állt elő az Aston Martin, ez lesz az eddigi leggyorsabb modell

Mire képesek a Ford Mustangok?

A 315 lóerős, négyhengeres, turbós, valamint 480 lóerős, V8-as motorral rendelkező újgenerációs Ford Mustangot még 2022 őszén mutatta be a gyártó. Ezt a sportos, 500 lóerős változat, a Dark Horse követte – ezen autókat pedig nemrég kezdték el Magyarországon forgalmazni.

Itthon egy 446 lóerős, ötliteres, V8-as motorral és kézi váltóval felszerelt Ford Mustang GT kupé kapható, melynek alapára 24,1 millió forintra rúg, a nyitott tetejű modellekért pedig 25,9 és 27,1 millió forintért lehet hazavinni – az automata váltóért ezen felül még 1,2 millió forintot kell kiadni.

A Dark Horse magyarországi változata 454 lóerős, ez kézi váltóval 28,8 millió, automata váltóval viszont 30 millió forintért kapható. Az új Ford Mustangok első darabjai március végén érkezhetnek a hazai kereskedőkhöz.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET