Kalandozz e-kerékpáron a legszebb hazai tájakon!

Fel a sisakot, és irány a természet!

biciklitúra e-bringa
Fotó: Getty Images

Az Aktív Magyarország hazánk 9 tájegységén szervez vezetett, kedvezményes árú e-kerékpár túrákat, mely kirándulásokra az E-bringatúra Program oldalán lehet jelentkezni.

Az E-bringatúra Program oldalán már kinézheted, merre indulj két keréken idán nyáron. A netes felületen helyszínre, túra hosszra és időpontra is lehet szűrni, a kerékpáros kirándulások 8 és 14 ezer forint közötti áron elérhetőek, de a kevésbé népszerű turisztikai pontokon már 6 ezer forint/fő áron is foglalhatunk túrát.

Kell saját bringa?

Fotó: Aktív Magyarország

Őrségi biciklitúra

Nem szükséges, hogy saját biciklivel érkezz kalandtúrára, hiszen az ár tartalmazza a túravezetés, a kötelező védőfelszerelések és az e-kerékpárok bérlésének költségét is. Az Aktív Magyarország bicikliflottája trekkingbiciklikből és mountain bike-okból áll, így mindenféle túratípusra van megfelelő e-kerékpár.

Merre tekerünk?

Csak néhány lehetőséget mutatunk meg az igen széles kínálatból, amelyből válogathatnak a gyakorlott kerékpározók és a teljesen kezdő túrázók is. Ezeken kívül a Mecsek, a Tisza, a Zalai-dombság, a Fertő-tó, az Őrség, a Cserhát, Szentendre és Etyek környékén is találunk e-kerékpár-kirándulásokat.

Tengerszem bringatúra Tokaj környékén: A Bodrog-menti településekre fűzik fel ezt a rutinosabbaknak ajánlott látványos bringatúrát, ahol érdekességekből nem lesz hiány. A résztvevők láthatnak pincerendszereket, Árpád-kori templomot, reneszánsz várat, tengerszemet, kóstolhatnak borokat és a bátrabbak akár a via ferratát is kipróbálhatják.

Erdei varázslat a Dunakanyarban: Ez egy közepesen nehéz túra, aminek során felfedezheted a Visegrádi-hegység legszebb helyeit, hegyeken, völgyeken és vízesésen át vezet majd a kerékpárút.

Kultúra és kerekezés – Városnézés Pécsen: Ez a túra egy szuper lehetőség, hogy akár fél nap alatt felfedezd a város látnivalót. Olyan rejtett kincseket is megismerhetsz, mint a Pécsi Tabán vagy a Havi-hegyi kis utcácskák.

Pilis és Budai-hegység: Ezen az útvonalon kis forgalmú közutakon és erdei utakon kanyaroghatunk, és mivel könnyű terep, természetbarát gyerekekkel és idősekkel is bátran nekivághatunk.

Nézd meg, mi vár a túrán:

youtu.be

Bebringáztuk a Pilist országútival és e-bike-on | S3E3
AMI MÉG ÉRDEKELHET