„E-biciklit szeretnék!" – Most pályázhatunk rá

Most megéri kedvezményért folyamodni.

ebike
Fotó: 123rf

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál (ITM) magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen elektromos rásegítésű kerékpárokhoz. A kezdeményezéssel a munkába járókat szeretnék rávenni az elektromos kerékpárok használatára, hogy ezzel is csökkentsék a károsanyag-kibocsátást.

A minisztériumba havi rendszerességgel lehet majd pályázatokat benyújtani 2021. október 29-ig, vagy a keret kimerüléséig, amelyre 1 milliárd forintot szánnak. A pályázathoz csatolni kell egy munkáltatói igazolást, hogy 3 hónapja folyamatos munkaviszonyban állunk. Elsősorban munkába utazáshoz szeretnének támogatást nyújtani, de persze szabadidőnkben is használhatjuk az elektromos kerékpárokat.

Fotó: 123rf

Mennyi és mire?

Ezen felül műszaki kitételeknek kell megfelelni a támogatáshoz: a hozzájárulás a jármű értékének legfeljebb felére kapható, pedálszenzoros kerékpárok esetében 90 ezer forint, nyomatékszenzoros bicikliknél 150 ezer forintig. A nyomatékszenzoros járművek árkorlátja 900 ezer forint, a pedálszenzorosoké 400 ezer forint lesz, de környezetvédelmi követelményeknek is eleget kell tenniük a járműveknek.

A járvány miatt kizárólag elektronikus úton lehet pályázatot benyújtani az IFKA honlapján. A kezdeményezésnek köszönhetően hamarosan talán Budapest is Európa legzöldebb városai közé fog tartozni!

AMI MÉG ÉRDEKELHET