Felülmúlhatatlan a dubaji körpanorámás medence

November közepén nyitják meg Dubaj új attrakcióját: a legmagasabban lévő körpanorámás medencét.

Aura Skypool néven nyit meg a világ legmagasabban lévő, 200 méter magasan elterülő infinity poolja. A különleges wellnessre már foglalhatunk helyet: heteken belül a Dubai Palm Tower 50. emeletén lubickolva koktélozhatunk.

Nagyjából 15 ezer forinttól indulnak a belépőárak az Aura Skypoolba, de függ attól is a jegy ára, hogy mikor megyünk medencézni. Reggel és délelőtt a legolcsóbb és a nap előrehaladtával egyre drágább, van kifejezetten naplemente-program, amikor igazi luxus a medencében csobbanni és onnan gyönyörködni a tájban.

Oázis a magasban

751 négyzetméter a skypool területe, de nem ekkora medence, hiszen a medence mellett helyet kapott egy bár és egy lounge is. Az Aura Skypool a Palm Jumeirah-szigeten található, az 52 emeletes felhőkarcoló 50. emeltén. A medencéző szerencsések ebből a magasságból beláthatják a Perzsa-öböl nagy részét és persze a híres dubaji látkép is eléjük tárul. A 360 fokos panoráma még Dubajban is egyedülálló, főleg ilyen magasságból. Nehéz lesz bármivel felülmúlni ezt a dubaji látványosságot!

A medence keleti oldaláról a Dubai Marina városrész csillogó felhőkarcolóit láthatjuk, a Burdzs Al-Arabban az északi oldalon gyönyörködhetünk, a nyugatin pedig az egész Pálma-szigetet láthatjuk teljes valójába.

A Palm Tower

Fotó: Shutterstock

Középen magasodik a Palm Tower

Az Aura Skypoolnak helyet adó Palm Tower tetején (az 52. emeleten) van a The View at The Palm kilátó, ahonnan szintén körpanoráma tárul elénk, ezt a látványosságot már áprilisban megnyitották. A toronyban van még a St Regis luxusszálloda 264 vendégszobával és 26 lakosztállyal, amely szintén iden tavasszal nyitott, ezen kívül még 432 megvásárolható vagy bérelhető rezidenciát alakítottak ki, de rengeteg sport- és szórakoztató létesítmény is van „házon belül".

Natúr dizájn

Az Aura Skypool tér kialakításakor természetes anyagokat, követ és betont használtak, és mindenhol megtalálhatók a most nagyon menő modern geometriai formák is. Érdekes módon a világ egyik leggazdagabb nemzetének vállalkozói nem az „arany és ragyogás" tematikát vagy az orientális formavilágot választották, hanem inkább a modern, nyugati stílust. Egy mesterséges oázist álmodtak meg a felhőkarcoló 50. emeletére, ahol a növények és a természetes anyagok összhangban vannak, és ezzel energikus légkört teremtenek. A lounge-ban a nemzetközi ízek mellett természetesen közel-keleti fogásokat is rendelhetünk.

Képek az Aura Skypoolról:

Fotó: Aura Skypool


Fotó: Aura Skypool


Fotó: Aura Skypool


Fotó: Aura Skypool


Fotó: Aura Skypool


AMI MÉG ÉRDEKELHET