5 izgalmas program Dubajban, ha unod a strandolást

Dubaj sokkal többet kínál, mint gondolnád!

dubaj hőlégballon
Fotó: Shutterstock

Sokan a mindig meleg tenger vagy a shoppingolás miatt utaznak Dubajba, holott az ország igyekszik folyamatosan elkápráztatni a turistákat valami újdonsággal, rekorder látványossággal vagy egy új luxus szállodával. A Dubajba érkező turisták száma évről évre nő, megmutatjuk, milyen különlegességekkel szórakoztatják őket, amiket neked is ajánlunk!

Mit lehet egy sivatagban csinálni, ahol a városban főleg klímás felhőkarcolók sokasága emelkedik mesterséges szigetekre épült hotelekkel és bevásárlóközpontokkal, ahol a legnagyobb márkák üzletei sorakoznak? Mit tud Dubaj a sivatagi szafarin, shoppingoláson és a rooftop bárokban elszürcsölt koktélokon túl? Arról már írtunk, hogy a Közel-Kelet legmodernebb könyvtára például itt nyílt meg, de a foodie-k is örülhetnek, mert jókat lehet enni, isteni a street food, és van már MIchelin-csillagos étterem is a városban. Ha tehát már unod a mindig langyos, simogató tengert és a vízi sportokat, akkor fizess be pár érdekes programra!

Több mint felhőkarcoló – A Burdzs Kalifa kilátója

Fotó: Shutterstock

A Burdzs Kalifa nemcsak a világ legmagasabb felhőkarcolója és egyben a város egyik jelképe, de a kilátójában található Dubaj egyik legizgalmasabb helye is, a Sky Views Observatory. Ahonnan szuper a panoráma, de ez nem minden: van egy 85 méteres üveghíd, amin átsétálhatsz, ha pedig ez az adrenalin nem lenne elég, akkor a Glass Sky Slide-on (üvegaljú csúszda) lecsúszhatsz az 53. emeletről az 52. emeletre. Plusz az ennél is bátrabbak kipróbálhatják az Edge Walkot: az épületen kívüli peremen (természetesen hevederekkel biztosítva) sétálhatunk a 220 méteres magasságban.

Repülj a sivatag fölött!

Fotó: Shutterstock

A klasszikus szafari sem rossz program, de ha másképp szeretnéd látni a hatalmas sivatagot, amiben 20-30 év alatt felépült ez a hatalmas város, akkor menj hőlégballonos túrára. A kirándulások napfelkelte előtt indulnak, egyrészt, mert akkor még elviselhető a hőmérséklet, másrészt így felejthetetlen élményben lesz részünk, amikor a város mögött felkel a nap, majd a sugarai megcsillannak a felhőkarcolókon. A hőlégballonok 1200 méteres magasságban lebegnek Dubaj felett, így az összes híres látványosságot megszemlélheted madártávlatból. A Balloon Adventures oldalon tudsz foglalni hajnali és éjjeli hőlégballon-túrára is.

Utazz a képzelet birodalmába!

Az AYA Universe a Wafi Mallban található szórakoztató központ, ahol ellazulhatsz kicsit, ha már elég volt a bevásárlóközpont nyüzsgése. Az AYA-ban 12 tematikus terem van, mindegyik a (képzelet) univerzumának más-más területére repít el; az egyik az űrbe kalauzol el, a másikban különleges vízeséseket vetítenek eléd. Az „utazók" játszanak, sodródnak a fényekkel, hangokkal, és álomszerű képeket látnak, miközben a csillagokkal teli eget bámulják vagy fénylő-virágzó kertekben barangolnak, és a végtelent áthidaló folyókon kelnek át.

Merülj le egy különleges medencében!

A Deep Dive Dubai a világ legmélyebb úszómedencéje, ahol a szabadtüdős és a palackos búvárok a merülést gyakorolják, de te is kipróbálhatod magad, ha szeretsz merülni. A medence legmélyebb pontja 60 méter, és nemcsak a profi búvároknak lehet érdekes sportszempontból, hiszen egy elsüllyedt várost találunk a medencében. Ezen kívül, aki akar, például kosárra is dobhat, sakkozhat vagy épp biliárdozhat búvárkodás közben – tulajdonképpen az egész egy nagy víz alatti vidámpark.

Fedezd fel a mesterséges esőerdőt!

Annak ellenére, hogy Dubaj a sivatagban van, létrehoztak már itt sípályát egy bevásárlóközpontban, fedett virágos kertet és egy esőerdőt is. A Green Planet Dubai egy mesterséges zöld ozáis, amelyben 3000 állat és növény él: a függőleges erdőt különböző szintekre tagolták, ahol egzotikus madarakat, hüllőket, rovarokat és kisemlősöket – például lajhárt – láthatunk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET