Repülővel jár az órákra egy diák, mert olcsóbb a jegy, mint az albérlet

Megdrágultak az albérletárak, inkább repülőre ült.

air canada, repülő

A vancouveri British Columbia Egyetem egyik végzős hallgatója inkább naponta kétszer két órát repül otthona és iskola között, mivel elmondása szerint így sokkal jobban jön ki anyagilag, mintha egy közeli albérletbe költözne.


A British Columbia Egyetem gazdasági szakának végzős hallgatója, Tim Chen a vancouveri albérletárakat látva úgy döntött, inkább naponta repülőre száll azért, hogy beérjen az óráira. A férfi a Vancouvertől nagyjából másfél-két órás repülőútra található Calgaryban él, ahonnan minden nap több közvetlen járat indul a kanadai nagyvárosba.

„Gondolkoztam, és megkérdeztem magamtól, hogy minek fizetnék albérletet, ha körülbelül másfél óra alatt simán el tudok jutni otthonról az óráimra. Teljesen olyan ez, mintha buszra szállnék

idézi a tanulót a New York Post.

Fotó: Mike Benna / Unsplash

Vancouver, Kanada

Hozzá kell tenni, hogy végzős lévén Chennek csupán heti két órára kell bejárnia, ám a módszer akkor is megérné neki, ha többször kellene megjelennie. A diák egyébként korábban maga is egy vancouveri albérletben lakott:

azután döntött a repülős ingázás mellett, miután tavaly őszi nyaralását követően azt látta, hogy a megszokotthoz képest jelentősen megemelkedtek az albérletárak.

„Amikor ránéztem az albérletárakra óriási eltérést láttam ahhoz képest, hogy ezt megelőzően mennyit fizettem. Átlagosan nagyjából 2500 kanadai dollárt (megközelítőleg 667 ezer forintot) kértek egy lakásért, úgyhogy azt mondtam, köszi, de ez így nem élhető”

– mondta Chen.

Fotó: Davide Colonna / Unsplash

Calgary városa egy repülőgépről.

Ezzel szemben egy oda-vissza út Calgary és Vancouver között az Air Canada légitársaságnál csak 111 dollárba (közel 30 ezer forintba) kerül.

Így a tanulónak havonta nagyjából 888 dollárt (körülbelül 237 ezer forintot) kell kiadnia az utazásra, ami még egy kisebb, egyszobás vancouveri lakás árának is szinte a fele. Vancouver egyébként az ország legdrágább városának számít, a fentihez hasonló egyszobás lakások átlagos ára is 1550 kanadai dollárra (nagyjából 414 ezer forintra) tehető.

Pacsizhatnának az Ibizára induló brit fiatallal: Drága volt a repülőjegy, inkább 2 hónapig gyalogol Ibizára egy brit férfi

Mindazonáltal nem Chan az egyetlen, aki hasonló módszerekhez folyamodott. 2022-ben az Egyesült Államokban például a Wall Street Journal egyik újságírója is inkább repülőre száll, mintsem, hogy kifizesse azt az összeget, amit egy manhattani lakásért kérnek. A férfinek hetente háromszor kell így ohiói otthonából New Yorkba utazni, de elmondása szerint még így is jobban jön ki, mintha kifizetne egy 3200 dolláros (1,16 millió forintos) albérletet az amerikai városrészben.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET