Dobó Ági: „Igazi jövős-menős család vagyunk”

Hogy milyen az élet egy pörgős családban? Ági bőven tud róla mesélni!

Fotó: Instagram

Miss Word Hungary 2010, Konyhafőnök, Family Lifestyle, Youtuber, blogger és nemrég a Mokka műsorvezetőjeként is bemutatkozott a közönségnek. 172 ezer követője van az Instagramon, párjával, Csabával és két kisfiukkal, Benedikttel és Nataniellel imádnak utazni, felfedezni, élményeket gyűjteni. Egy igazi boldog család, akik egy pillanatra sem állnak meg.

Javában készülsz már az ünnepekre?

Abszolút! Már november közepén elkezdtük leszedni az őszi dekorációkat a házban, és kicserélni a karácsonyi díszekre. Megpróbáljuk kimaxolni – ha már ilyen sokat vagyunk itthon –, hogy még meghittebb legyen és minél tovább tartson az év legszebb ünnepe.

Karácsonykor utazni szoktatok vagy inkább otthon vagytok a családdal?

Három éve élünk az új otthonunkban, azóta szeretünk itthon lenni, és hozzánk hívni a családtagokat. Nagyon kényelmesen elférünk, de tagadhatatlanul az volt a legvarázslatosabb karácsony, amikor a nagyszülőkkel együtt elutaztunk az Alpokba. Béreltünk egy csodás rönkházat, gyönyörű természet vett körül minket, ráadásul karácsony másnapján lesett egy méter hó. Eredetileg úgy volt, hogy akkor már az új házunkban leszünk, de kiderült, hogy csúszik a beköltözés, ezért döntöttünk az utazás mellett. Végül cseppet sem bántuk, hogy így alakult.

Fotó: Instagram

Ági fiai, Benedikt, Nataniel és az apukájuk, Csaba

Maglódon éltek egy csodás házban. Felfedeztétek már a környéket?

Szuper helyek vannak a közelünkben. Szeretünk átjárni Gyömrőre, a város közepén két tó is van egymás mellett. Az egyik a Gyömrői Tófürdő wakeboard pályával, vízibárral. A másik pedig a Tőzeges tó, ahol sokan horgásznak, és szuperül körbe lehet sétálni, biciklizni, rollerezni, kicsit piknikezni – rejtett kincse a városnak. Ha még több természetre vágyunk, akkor Pécelre megyünk, nagyon sok zöld van arra: fenyőerdő, mindenféle dimbes-dombos rész, szalonnasütő helyek. Errefelé elég könnyű szép részeket találni.

Sokat jártok wellnesselni is, melyik hely a kedvencetek?

Halloweenkor voltunk utoljára Miskolctapolcán az Avalon Resort&Spaban, az a favoritunk. Magát a térséget is kedveljük, de szerintünk a szálloda is a legjobb az országban. Az első olyan hely az életünkben, ahol gyerekekkel is pihenés a pihenés. A fiúkkal úgy tudunk eltölteni egy hosszú hétvégét, hogy feltöltődve jövünk haza, nem csak élmények terén, de fizikálisan is. Mindig legalább két családdal megyünk, hogy a gyerekek is bandázhassanak, és nekünk, felnőtteknek is legyen társaságunk. Lazán, kényelmesen eszünk, iszunk, amíg a kicsik tombolnak.

Fotó: Instagram

Nyaralás a Balatonnál

Ilyenkor a régiót is körbejárjátok?

Persze, ráadásul Miskolctapolca környékén is rengeteg látnivaló van, amire a gyerekek is nyitottak. Szeretik, ha van program, ezért gyakran kitalálunk valamit. Például októberben voltunk egy nagyon jó szüreti programon Bólyon, Baranya megyében. A gyerekek szedhették a szőlőt, taposták, mustot készítettek, nagyon élvezték.

Kettesben is el szoktatok szökni néha Csabával?

Évente egyszer, kétszer. Akkor tényleg csak a pihenésre koncentrálunk: nagyokat alszunk, és igazán kihasználjuk az adott hely wellness-szolgáltatásait.

Gondolom, amióta hajnalban kelsz a Mokka miatt, még inkább vágysz a pihenésre. Mennyire mások azok a reggelek, amikor dolgozni mész?

Nagyon mások, mert amióta a fiúk oviba, suliba járnak, mindig én intézem a reggeleket. Közösen kelünk, öltözünk, egy kis reggeli, kocsiban beszélgetés… Amikor a Mokkába megyek, 5-kor már nem vagyok otthon, ők meg jó esetben 7-kor ébrednek. Ezeket a napokat az apukájuk és az anyukám vették át, ők közösen, összehangolva menedzselik az indulást. Viszont délután én megyek értük, és egészen lefekvésig együtt vagyunk.

Fotó: Instagram

Ági Istenes Lászlóval a Mokkában

A fiúk is rendkívül nyitottak a világra. Mennyire hiányzik nekik az utazás, a programok?

Igazi jövős-menős család vagyunk, ami tényleg annak köszönhető, hogy már kisbabaként a hordozóban vittem magammal őket. Mivel eltérő a személyiségük, máshogy is élik meg a „bezártságot". A nagyobbik fiam szeret főzni, kézműveskedni, rajzolni, játszani – szóval ő komfortosan elvan ebben a helyzetben, míg a kicsi inkább menne. Ha otthon vagyunk, mindig kérdezgeti, mikor megyünk ki szaladgálni, rollerezni. Fussunk még egy kört a ház körül, gyűjtsünk leveleket, legyünk piszkosak. Ő inkább a kinti élményekre, sportokra orientálódik, viszont ha arról van szó, hogy programozni menjünk, akkor Beni a legaktívabb tagja a családnak. A kicsinek az számít a legjobban, hogy mi négyen együtt legyünk, de legfőképpen a tesójával, Benivel játszhasson. Kifejezettem aktív családi életet élünk, sokat vagyunk együtt a nagyszülőkkel, a barátainkkal, de nagy figyelmet fordítunk arra is, hogy sok időt töltsünk négyesben.

A fiúk nemcsak programok terén, de finom ételekkel is el vannak kényeztetve. Ha nincs kedved főzni, honnan szoktál rendelni?

Szerencsére nekünk közel van az Árkád Bevásárlóközpont, így ott mindenkinek a kedvencét hamar be tudom szerezni. Több olyan nemzetközi konyha van, amit szeretünk. A gyerekek biztosan valami tésztát kérnek a Padthai Wokbarból, a férjem pedig sushit a Tsuruból. Szerencsére a gyerekek is nyitottak az ízekre, mert egészen kis koruk óta figyeltem arra, hogy változatosan főzzek nekik. Azt gondolom, minden azon múlik, hogyan vezetjük be a kicsiknek a szilárd ételeket – erről sok Youtube-videót is készítettem-, egyszerűen túl kell lépni az alma-répa kombón, és nyitni az új ízek felé.

Fotó: Instagram

Ágiék a Bestiában

Honnan lehet jó ebédet rendelni most Budapesten?

Nálunk nagy kedvenc a Bestia, amit Wossala Rozina vezet. Megrendelem, elmegyek érte, és még otthon is elképesztően finom. A Trattoria Pomo D'oro is remek, érdemes megrendelni egy olasz menüsort – soha nem csalódtunk benne.

Júliusban Csaba megkérte a kezedet, lehet tudni, hol lesz az esküvőtök? Egyáltalán elkezdtétek szervezni?

Olyannyira, hogy 2020. 12. 20-án lett volna, a már említett Avalon Avalon Resort&Spaban. Minden le volt szervezve: a vendégek, a ruhám, a menü, a torta. De nem szomorkodom, ugyanolyan jó lesz később is. Szerencsére az az ember vagyok, aki mindig örül annak, amije van, és nem azon kesereg, mi lehetne jobb.

Ha már lehet, akkor tavasszal pótoljátok?

Nem, mindenképpen téli, karácsonyi esküvőt szeretnénk, így egy évet még várnunk kell rá.

És a nászút?

Azt nem mertük megszervezni, ki tudja, hogyan lehet majd utazni. Annyi biztos, hogy két lehetőség van a fejünkben: kettesben vagy négyesben megyünk. Ha csak mi utazunk, akkor egy távoli helyszínt választunk – Fidzsi-szigetek nagy álmunk, de még Zanzibár is szóba jöhet. Ha a gyerekek is velünk tartanak, akkor egy könnyebben megközelíthető célállomás lesz. Sokan mondják a Maldív-szigeteket, nem kell túl sokat utazni és remekül lehet pihenni, akár családostul. Mindkettő nagyon vonzó, de előbb legyen meg az esküvőnk.

Hogy merre jártak idén Ágiék? A galéria képeiből kiderül:

Fotó: Instagram

Nyáron a Museum of Sweets & Selfiesben


Fotó: Instagram

Zen Garden, Zánka


Fotó: Instagram

Nassfeld


Fotó: Instagram

Avalon Park


Fotó: Instagram

Nem présház borbár


AMI MÉG ÉRDEKELHET