A DJ páros a felhők fölött zenél

A 2017-be alakult formáció csodálatos helyeken forgat klipeket, többek között az Etna kráterében.

Fotó: Instagram

Az olasz zenészpáros, Giolí és Assia mindig különleges helyszínt választ a legújabb DJ-setjük klipjéhez: profi stábbal, drónokkal, rengeteg hangszerrel és komoly hangtechnikával vonulnak fel, hogy aztán egy aktív vulkán peremén vagy éppen egy régi vitorláshajó fedélzetén zenéljenek.

A 24 éves, olasz Giorgia „Giolì" Lipari zenész-producer és a 28 éves, szintén olasz nemzetiségű Assia Nania énekes-dalszerző-DJ három éve alkotják a Giolí&Assia duót. Giolí rengeteg hangszeren játszik (zongorán, gitáron, handpanen, csellón, dobon), míg Assia vokálozik és szintén gitározik, a dalaikat pedig közösen írják. Munkájuk nemcsak attól különleges, hogy több zenei stílust ötvöznek, de látványban is arra törekszenek, hogy olyan élményt nyújtsanak, ami egy cseppet sem mondható hétköznapinak. A palermói páros rengeteg tervezés, szervezés és ötletelés után olyan helyszínekre viszi klipjei forgatásait, amelyek a zenével együtt komplex művészi, egyszersmind egyfajta sajátos utazási élményt nyújtanak. Elhagyatott tengeri öblökben, a középkori Andromeda színházi romjai között, aktív vulkán kráterében vagy egy gyönyörű hajó fedélzetén forgatnak stábjukkal, és nem riadnak meg a szélsőséges időjárástól sem: tökéletes outfitben és sminkben zenélnek mínuszokban, viharos szélben az Etna tetején, de akár 41 fokban, az égető napon, egy sziklaszirten.

Fotó: Instagram

Az Etna mint partihelyszín

Giolí és Assia az Instagram-storyjukban rengeteg backstage-részletet is megosztanak, most például közel egy év távlatából posztolták, ahogy az Etnára felköltöztették az eszközeiket és a stábot - zongorástul, elektromos dobostul, keverőpultostul. Az Etna csúcsára 7 felvonókabinnal tudták felvinni az eszközöket, ahova maga csak a liftezés tartott 20 percig, majd innen egy snowcattel (hegyi, lánctalpas hókotró) jutottak feljebb, ami megtisztította nekik a terepet és a felvétel helyszínére szállította a felszerelést. A felvonótól még közel 3 órás „mászás" következett, mire elérték a 2900 méteres magasságot a vulkán azon részéig, ahol már látszik a vulkanikus aktivitás. A kráter mellett összeszerelték a zongorát és a többi zenei eszközt, majd többórás előkészület után beállhattak forgatni és lejátszani az élő, 42 perces live sessiont napsütésben, a felhők fölött. A lányok az Etna után egyébként a Lipari-szigetek egy másik vulkánján is forgattak – igaz, ott már kevéssé extrém körülmények között.

Giolí & Assia YouTube-csatornáját azért is érdemes követni, mert a koronavírus-járvány alatt a karanténból rengeteg DJ-setet osztottak meg #DiesisLounge néven (Olaszországban hazánknál sokkal szigorúbb kijárási korlátozás volt érvényben hónapokig, és a mai napig nem rendeznek élő partikat, ahol játszhatnának). A páros az eredeti tervek szerint egész nyáron turnézott volna, szeptemberben például jöttek volna a magyarországi Balaton Piknikre is, ám a rendezvényeik a rendkívüli vírushelyzetre való tekintettel sajnos elmaradnak.

Giolì & Assia közel 3000 méter magasságban az Etnán:

youtu.be

Giolì & Assia - #DiesisLive @Etna Volcano, Sicily [FPV drone / Electric Handpan, Grand Piano]
AMI MÉG ÉRDEKELHET