Újabb dél-amerikai ország kecsegteti olcsó megélhetéssel és festői tájakkal a távmunkásokat

Tárt karokkal várják a digitális nomádokat.

peru
Újabb dél-amerikai ország tervezi bevezetni a digitális nomád vízumot: Peru a napokban vázolta terveit, amely szerint a távmunkások akár egy teljes évig is az országban tartózkodhatnak, de a tartózkodási engedélyt később akár meg is hosszabbíthatják az országban dolgozók.

Az új rendszer célja, hogy nemzetközi szakembereket vonzzon Peruba, akik a remények szerint a helyi gazdaságot is fellendítik, miközben új kulturális színt is hoznak az országba. Emellett Peru nem titkolt célja, hogy a látogatók egy része az országban maradjon, hogy idővel a digitális nomádok befektetői vízumra térjenek át a különböző üzleti vállalkozásaik révén – jelenleg egyébként az uniós állampolgáriok 183 napos turistavízummal utazhatnak Peruba.

Ezt olvastad már? Hosszú vízum, alacsony árak: ezekben az országokban éri meg digitális nomádnak lenni

Ki jogosult az új vízumra?

A vízumra a külföldi vállalatok által alkalmazott távmunkások jelentkezhetnek, akiknek nem kell majd külön munkavállalási vízumot szerezniük. A fentebb már említett vízumhosszabbítás másik célja, hogy az érkezők a távmunka mellett felfedezhessék az ország turisztikai, gasztronómiai és kulturális kínálatát is.

Unsplash/Willian Justen de Vasconcellos

Lima Miraflores partvonala, Peru

Az Euronews szerint Peruba egyre több digitális nomád érkezik, különösen a fővárosba, Limába, ahol rengeteg coworking hellyel találkozhatnak a távmunkások.

Nem a legnépszerűbb városok a távmunkások között, de hamarosan azok lehetnek: Úgy tűnik, a távmunkások Ázsia mellett tették le a voksukat

Az ország egyik fő vonzzereje egyértelműen az alacsony megélhetési költségek: a Numbeo adatbázisa szerint a fogyasztói árak, beleértve a bérleti díjakat is, Olaszországban 87 százalékkal, Franciaországban 112 százalékkal, az Egyesült Királyságban pedig 120 százalékkal magasabbak, mint Peruban.

Unsplash/Eddie Kiszka

Machu Picchu, Peru

Peru emellett bővelkedik az ősi kulturális helyszínekben és természeti csodákban: a Machu Picchutól kezdve az Amazonas esőerdején át egészen a perui Cordillera Huayhuash hegyláncokig – de a helyi konyha merész ízei is vonzza az ínyenceket.

Az ország a várható vízum bevezetésébel tovább bővíti azon dél-amerikai országok listája, amelyek a digitális nomád vízumot kínálnak: már Argentína, Brazília, Ecuador, Kolumbia és Uruguay is bevezette az elmúlt években.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!


AMI MÉG ÉRDEKELHET