Ismerd meg Diana hercegné kedvenc hotelét!

És nem csak a néhai hercegné szerint Európa legszebb nyaralóhelye...

la residencia mallorca deiá

A mallorcai Serra de Tramuntana hegycsúcsai (ami egyébként népszerű turistacélpont és Világörökségi helyszín) között megbújva egy különös spanyol városkát, Deiàt találjuk, amelyet egykor Diana hercegné is előszeretettel látogatott. A királyi család tagjain kívül megfordult itt a The Beatles, David Bowie és a The Rolling Stones is.

Bár Mallorcán vannak híresebb városok, mint Deià: a legtöbb turista Palma de Mallorcába, Pollençába vagy Alcúdiába megy. Deià a visszafogott, ízléses gazdagságáról híres, a falu a lakossága mindössze 620 fő, mégis csordultig van kulturális emlékekkel, értékekkel. A kisvárost apró dizájner üzletek, extravagáns villák és egyedi teraszok teszik még érdekesebbé. Ki ne akarna ilyen csábító helyen hűsölni az ősöreg fák lombjai alatt, amikor a hűs földközi-tengeri szellő simogatja az arcát?!

A rezidencia

Deià egyik leghíresebb szállodája a La Residencia, ahol annak idején a brit királyi család is előszeretettel töltötte a nyári szabadságát a 90-es években. Diana a legszebb és legjobb panorámával rendelkező elnöki lakosztályban (66-os számú szoba) szállt meg. Az étterem, pálmafákkal körülvett teraszán a pincérek még most is felhívják a vendégek figyelmét egy mozaikkal díszített asztalra, ami a néhai hercegnének fenntartott hely volt. Ha leülsz oda, rögtön érteni fogod, miért ez az asztal volt Diana kedvence: a kilátás miatt. Erről a pontról rálátni a buja zöld hegyoldalra, valamint az autentikus terrakotta épületekre, amelyeket gyönyörű, helyi manufaktúrákban gyártott csempék díszitenek.

Fotó: La Residencia


Fotó: La Residencia


Fotó: La Residencia


Fotó: La Residencia


Fotó: La Residencia


Fotó: La Residencia




Gazdagok és olajfaligetek

Ezen a területen mindig tehetős emberek pihentek, régen egy hatalmas, szép olajfaliget volt itt, ahol díszes vendégházak fogadták a gazdag nyaralni vágyó spanyolokat és persze külföldieket is. Ez a falusi, spanyol környezet lehetne puritán, de mégis van benne valami elegancia és rusztikus báj, amibe Diana is rögtön beleszeretett.

Mit lehet Deiàban csinálni?

Kisváros lévén, ahogy kilépsz a szállodából, pár méterre már ott is a város bevásárlóutcája, a Carrer Archiduque Luís Salvador, ahol apró lakberendezési és divatüzletek, manufaktúrák várják a betérőket. Ne hagyd ki a Studio Isla, az Icks Deià és a Laurel Deià boltokat!

Hol együnk?

Ha különleges éttermet szeretnél, fantasztikus kilátással, akkor foglalj asztalt a Ca's Patró March-ban. A türkizkék vizű öböl fölötti sziklába épült hatalmas teraszról nem mindennapi látvány tárul eléd. Az étterem klasszikus spanyol fogásokat, friss, tengeri finomságokat, tapasokat és remek borokat kínál, bármit kérsz, nem tudsz hibázni!

AMI MÉG ÉRDEKELHET