Utazós nyári munka: diákok jelentkezését várja a MÁV a Balatonnál

A MÁV idén tavasszal is várja a tanulni vágyó diákok jelentkezését.

balaton vonat

Magyarország-szerte próbálhatják ki diákmunka keretében az ország tanulói azt, hogy milyen is a szektorban dolgozni. A MÁV Budapesten, de vidéken és így a Balatonnál is meghirdetett pozíciókat – utóbbi térségekben főként a nyári szezonban számítanak a munkaerőre.


A MÁV-START idén is várja a vasutasság iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését, akiknek a szerelvényeken, de a pályaudvarokon, állomásokon is van lehetőségük a munkavégzésre. A társaság a Meló-Diák Észak-Dunántúl Iskolaszövetkezettel együttműködve hirdette meg a pozíciókat, amiknek egy része a nyári szezonra, egy része viszont egész évre szól.

Ha inkább csak utaznánk: Idén nyáron is mehetünk éjszakai vonattal az Adriára, ezt érdemes tudni a járatról

Tavasztól őszig a diákokra a vonatok fedélzetén számítanak, ahol többek között a kerékpárok pakolásával, az utasok tájékoztatásával és más kisebb feladatokkal kell majd foglalkozniuk. Az egész éves állás keretében a leendő alkalmazottaknak az állomásokon hasonlóképpen főleg az informálás, illetve a segítségnyújtás lesz a feladatuk.

A diákok az Utasellátóhoz is csatlakozhatnak, ahol főleg vendéglátói feladatokat kell ellátniuk.
Éttermek, programok, fesztiválok, túralehetőségek, borászatok, szállások és még sok más: a Best of Balaton felületén mindent megtalálhatsz, amire egy tartalmas balatoni kikapcsolódáshoz szükséged lehet!

A pozíciók többségét Budapesten (Déli, Keleti és Nyugati pályaudvarok, Budapest-Kelenföld), illetve a Budapestről induló vonatokra kínálják, de (főként) a nyári szezonban és a fesztiválok, vágányzárok idején több vidéki térségben is számítanak a munkájukra.

Május 9-ig még erre is lehet jelentkezni: Álommeló luxuskivitelben: 23 millió forintos fizetést kínálnak az utazgatásért

A vonatfedélzeti munkák kiinduló állomásai közé tartozik Budapest (Déli és Keleti pályaudvarok, valamint Budapest-Kelenföld), Nagykanizsa, Tapolca, Balatonfüred, Szombathely, Pécs, Miskolc, Debrecen, Szeged és Kiskunfélegyháza. A budapesti helyszínek jellemzően tavasztól őszig, a vidékiek a nyári főszezon ideje alatt.

Természetesen a szükséges oktatást minden új belépő számára biztosítják, egyes munkakörök betöltéséhez pedig további szakmai tanfolyamokon vehetnek részt a diákmunkások.

A Fedélzeti Kerékpáros segítő pozíciók betöltéséhez feltétel a betöltött 18. életév, a Fedélzeti hangos utastájékoztató és állomási pozíciók esetében elegendő a betöltött 16. életév. Továbbá az Utasellátóra vonatkozó munkakör betöltéséhez szükséges az egészségügyi kiskönyv és az érvényes tüdőszűrő lelet megléte.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET