Delfincsapat úszkál a Temzében

A nem mindennapi eseményről rengeteg videó került fel a közösségi médiába.

delfin

Illusztráció - Fotó: Hans Veth/Unsplash

Meglepett londoniak vették videóra azokat a delfineket, amelyek a kelet-londoni Canary Wharf negyed közelében úszkáltak a Temzében. A helyiek és a turisták nagy örömére pedig állatok azóta is fel-felbukkannak, de hamarosan újra a tenger felé vehetik az irányt.

A ritkán látott vendégeket először a Temze-gátnál és a Greenwichnél szúrták ki a parton sétálók még február 19-én. Másnap egy csónak belsejéből rögzített felvételen is jól látszódott, ahogy egyikük a vízből felszökkent, majd visszacsobbant a brit fővárost átszelő folyóban.

twitter.com

Szerdán is több felvétel készült a ritkán látott vendégekről.

A jobb felbontású videókból úgy tűnik, hogy a Temzében úszkáló delfincsapatnak akár nyolc-tíz tagja is lehet.

„Csak három-négyet sikerült videóra vennem, de a kamerán kívül körülbelül hatot-nyolcat láttam még. Mindannyian egy csoportba tömörülve tartottak a Tower Bridge felé"

− mondta az egyik szemtanú.

Ez is érdekelhet: A történelmi londoni gyorsétel, amiről a turisták nem is tudnak

www.youtube.com

Dolphins filmed swimming next to boat in River Thames

A helyi hatóságok a járókelőket is felszólították, hogy ne próbálják meg megzavarni az állatokat, ha esetleg észrevesznek egy példányt.

„Fontos, hogy ne zavarjuk meg őket, hogy maximalizáljuk annak esélyét, hogy saját erejükből visszatérjenek a nyílt tengerre"

idézi a The Standard az egyik legnagyobb brit állatjóléti szervezet, az RSPCA szóvivőjét.

Olvasd el ezt is! A legjobb ingyenes látnivalók Londonban, ha nem költekeznéd túl magad

Bár furcsának tűnhet a delfinek feltűnése a nagyvárosban, a RSPCA szerint mindez természetes jelenség. Mint írják, a delfinek gyakran kerülnek kikötőkbe vagy folyókba, például a Temzébe, és elég nagy távolságot képesek megtenni a szárazföld belseje felé – általában csak táplálék után kutatnak, majd utána újra megtalálják az utat a tenger felé.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET