Dajka László, a kamionos világjáró mesél az új podcastben

Dajka László „ST22Lacika" néven blogot és vlogot indított, hogy megossza az élményeit.

Fotó: Dajka László

A RoadMovie podcastben Molnár Péter műsorvezető Dajka László kamionsofőrrel beszélget, aki már jó ideje utazóbloggerként is megosztja tapasztalatait YouTube-csatornáján. A Világjáró podcastben ezúttal a kamionos élet belső világát nyitjuk meg – talán ilyen perspektívából még nem is hallottál a világjárásról, pedig igen sok kalandot tartogat.

Laci igyekszik úgy bemutatni a kamionosok világát, hogy az ne csak a többi sofőrnek, de mind a 212 000 követőnek érdekes legyen. A videóiban belelátunk, milyen életet élnek a kamionosok, hogyan telnek mindennapjaik, mit látnak a világból, milyen felkészültséget igényel ez munka. Laci olyannyira elhivatott, hogy mai napig sofőrnek tartja magát, és nem influenszernek, pedig profi képfelvevő felszereléssel vág neki az utaknak, tökéletesen ráérez arra, milyen témák érdekelhetik a követőit az utazással vagy a kamionos életmóddal kapcsolatban. Az oktató videóktól kezdve a kérdezz-felelek tematikán keresztül a kamionos főzési tippekig mindenből műsort lehet csinálni – erre a legjobb példa Laci Több, mint kamionos vlogja.

Élet a kamionban

Fotó: Dajka László

Dajka Laci pár perces videóiban is nagyon változatosan mutatja be az autópályás utazásokat, persze úgy, hogy közben profin végzi a sofőri munkáját is. A podcastben elárulja azt is, miért lett nemzetközi sofőr, miért szereti már 17 éve ezt az életmódot úgy, hogy talán ez a legmagányosabb munka a világon.

A tájak szépsége és változatossága mellett ma már rutinból vezet, és pont ezt dobja fel érdekes videók készítésével. Amellett, hogy komoly szabályozás vonatkozik a kamionos szállításra, egyben nagyon szabad is ez a világ – Laci a pro és kontra érveket is felsorakoztatja.

A podcastből kiderül, milyen hatással volt a koronavírus-járvány erre a az iparágra, és mi motiválhatja ilyen nehezített körülmények között a sofőröket. Eloszlatja a tévhitet, miszerint akár fél évre is távol kell lennünk az otthonunktól sofőrként, ma már sokkal rugalmasabbak lettek a feltételek, hiszen kevés az igazán jó, megbízható és tapasztalt sofőr.

Laci igyekszik előre gondolkodni, tervezni, tudatosan építette fel a vállalkozását és a vlogját is – a „hogyant" hallgasd meg a podcastünkben:

Kukkants bele Laci fotógalériájába!

Fotó: Dajka László


Fotó: Dajka László


Fotó: Dajka László


Fotó: Dajka László


Fotó: Dajka László


Fotó: Dajka László


Fotó: Dajka László


Fotó: Dajka László


AMI MÉG ÉRDEKELHET