A legjobb budapesti helyszínek, ha gyönyörködnél a cseresznyevirágzásban

cseresznyevirágzás, tóth árpád sétány

A cseresznyevirágzást Japán tradicionális tavaszi ünnepe, ami a költészetben az élet illékony természetet jelképezi. A jellemzően március végétől május elejéig tartó időszakban tapasztalható virágzásnak szerencsére itthon is szemtanúi lehetünk: mutatunk pár budapesti helyszínt, ahol a rózsaszínű lombok alatt sétálhatunk.


Tóth Árpád sétány

A budai várban található Tóth Árpád sétányon évről évre megtapasztalhatjuk a csodás virágzást. A sétányt szerencsére elég sok napsütés éri, így semmi sem akadályozza meg a folyamatot.

ELTE Füvészkert 

A 8. kerületben is van egy helyszín, ahol rendre rózsaszín virágokba botolhatunk: az ELTE Füvészkertben általában áprilisban szoktak kivirágozni a fák, amire a létesítmény a Sakura ünnep keretében hívja fel a látogatók figyelmét. Az idei ünnepek április 6-7, illetve 13-14 között kerülnek megrendezésre, ahol a fák mellett japán nyelvóra, japán zene, japán harcművészeti- és fegyverbemutató, valamint koncert, kiállítás és workshop várja majd a vendégeket.

Zuglói Japánkert 

A Mogyoródi úton található zuglói japánkertben április 20-án tartanak japánkerti napot, de maga a terület már március elsejétől látogatható. A kertet a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikumban kell keresnünk, és az iskolában több tematikus kertrészlet is helyet kapott: a fűszernövényektől kezdve a fenyőkön keresztül az akácokig, ide nem csak a cseresznyefákért érdemes ellátogatni.

Ha már japánkertek: Több mint 20 éve Japán legszebb kertje, de alig hallott róla valaki

Budai Arborétum 

A Gellért-tér közelségében elterülő Budai Arborétum növényei között is szerepelnek a cseresznyefák. Idén először április 6-án, szombaton szerveznek tavaszi sétát, de 7-én, 12-én és 13-án is beiratkozhatunk a programra. Persze az arborétum ingyenesen látogatható, így akár spontán ötlettől vezérelve is besétálhatjuk területét.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET