Videó: tomboló viharban, a „repülőgép határait feszegetve" sikerült landolnia egy pilótának

A Kathleen-vihar kellős közepén.

pilóta, repülőgép

A kép csak illusztráció – Fotó: Pasqualino Capobianco / Unsplash

Profizmusról tett tanúbizonyosságot az Edinburgh repülőtér közelében egy 61 éves pilóta, akinek a Kathleen-vihar (Storm Kathleen) által generált durva szélben kellett leszállnia egy kicsi Cessna repülőgéppel.


A BBC Scotland számolt be a 61 éves pilóta, Gary Wilkinson manőveréről, melynek során több mint 80 km/órás szél közepette sikerült leraknia a Cessna típusú repülőgépet. Az esetet az egyik utas vette videóra, aki „elképesztőnek” nevezte Wilkinson teljesítményét, különösképpen, mivel a széllökéseket a jelenleg is tomboló Kathleen-vihar okozta.

(A Man-szigeten ilyen hullámokat okozott a vihar)

A néhol 145 km/órás szelet generáló Kathleen-vihar az Egyesült Királyságban és Írországban is megnehezíti a mindennapokat. A Met Éireann ír meteorológia szolgálat tájékoztatása szerint a helyiek partmenti áradásokra, durva hullámokra, áramkimaradásra és kidőlt fákra is számíthatnak, és a közlekedésben is akadtak fennakadások.

Ilyet is ritkán láthatunk: Videó: felszállás közben érte villámcsapás az Air Canada repülőjét

A légi közlekedésben is fennakadásokról lehet hallani: a légitársaságok száznál is több járatot is töröltek, így a gépeket vezető pilótáknak sincs könnyű dolguk a napokban.

A Wilkinson vezette Cessna a norvég Oslóból tartott Edinburgh felé, az időjárás miatt pedig a fedélzeten lévő öt utasnak nem volt a legzökkenőmentesebb az utazása.

Itt normális körülményekről volt szó: A férfiak fele azt gondolja, hogy képes landolni egy utasszállítóval – a szakértők vitatkoznak

„A pilóta egy ponton figyelmeztetett minket, hogy valószínűleg rázós szakasz következik, majd elmondta, hogy a leszállással valószínűleg a repülőgép határait fogjuk majd feszegetni”

– emlékezett vissza az egyik utas.

„Több mint húsz éve repülgetünk közösen, de ekkora feszültséggel járó élményben még sohasem volt részünk”

– ismertette a helyzet komolyságát Wilkinson a fent említett cikkben.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET