Programok kánikulában, amiket kár kihagyni (és nem strandolás)

Érdekes kiállítások, látványos programok gyerekeknek és felnőtteknek.

Fotó: Shutterstock

Van olyan, hogy még a nyárimádóknak is elegük lesz a napból, a kánikulából, vagy egyszerűen vágynak egy kis kultúrprogramra, árnyékra, hűvösebb klímára. Most olyan programokat ajánlunk a fővárosban, ahol átvészelhetjük a nyár legmelegebb napjait, és még rengeteg élménnyel is gazdagodhatunk.

Matisse-kiállítás

Fotó: Facebook

A Szépművészeti Múzeumban Henri Matisse – A gondolatok színe(Remekművek a párizsi Centre Pompidou-ból) kiállítást nézhetjük meg – ez az első Matisse-tárlat Magyarországon, és rögtön 100 művet láthatunk a modern festőművésztől. A kiállítás Matisse életművének minden szakaszán végigkísér bennünket. Alkotásait érdemes olyan szemmel nézni, hogy a fauvizmus mozgalmával Matisse a modern festészet egyik meghatározó alakja volt, és rengeteg kortársára gyakorolt komoly hatást.

Itt vásárolhatsz online jegyet, ha nem szeretnél a hőségben sorban állni. A kiállítás október 16-ig látható.

Cím: 1146 Budapest, Dózsa György út 41.

Csodák palotája

Fotó: Facebook

A Csodák Palotája már több mint tíz éve kápráztatja el a gyerekeket és a felnőtteket. Ez az interaktív természettudományi kiállítás azért is fantasztikus, mert az évek során nemcsak helyszíneket, de tematikát is változtattak, hogy érdekes újdonságokat is mindig bemutathassanak a fizika, kémia, az űrutazás és sok más tudományterület meghökkentő világából. A kísérletek és egyéb látványos attrakciók mellett ráadásul már négy különböző szabadulószobát is kipróbálhatunk a CsoPában.

Online jegyekért kattints ide!

Cím: 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.

Álmok álmodói 20

Fotó: Facebook

Világraszóló magyarok – Világformáló találmányok címmel látható a Millenáris Parkban az a kiállítás, amit minden iskolásnak érdemes lenne legalább egyszer megnéznie, és az összes olyan felnőttnek is, aki nagy terveket szövöget, aki megálmodott valamit, de úgy érzi, víziója megvalósíthatatlan. Lépj be a magyar csodák világába! – szól a felhívás, és az interaktív kiállításon valóban olyan lebilincselő történetek, felfedezések és azok felfedezői várnak, amelyek több hétre vagy akár egy egész évre is elég muníciót adnak.

Kényelmesebb, ha előre megveszed a jegyet itt.

Cím: Millenáris Nagycsarnok (B ép.), 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

Art Deco Budapest – Plakátok, tárgyak, terek

Fotó: Facebook

Még augusztus 28-ig látható az év egyik legszórakoztatóbb és leglátványosabb kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában, ahol persze az időszaki kiállításon kívül megtekinthetjük az állandó tárlatot is. Az art deco plakátkiállítás az 1925 és 1938 közötti, sok kulturális és társadalmi változást hozó időszakot mutatja be. A 250 műtárgy sokféle inspirációból született meg, nagyon különbözőek és egyszerre még nem is voltak láthatóak soha, tehát érdemes ezt a különleges válogatást még a nyáron megnézni.

Az online jegyeket itt vásárolhatod meg.

Cím: Budavári Palota, 1014 Budapest, Szent György tér 2.

AMI MÉG ÉRDEKELHET