A tökéletes tavaszi fesztiválélmény világzenével

Ez az online koncepció a nappalidba hozza a magyar koncertfilmeket és előadásokat.

budapest ritmo
Fotó: Budapest Ritmo

A Budapest Ritmo fesztiválon különleges látványvilágú koncertfilmeket mutatnak be online – ilyen többek közt a Reisz Gábor-Szimler Bálint páros és a Mordái filmje, vagy a Dresch Vonós Quartet éjszakai előadása az Epreskertben.

Budapest atmoszférája másképp

Az ingyenes online fesztivál a város izgalmas, titokzatos zugaiba invitál – az Akvárium Klubban felvett koncertek mellett a rendezői filmek az Epreskert szobrászműhelyébe, a Twentysix Budapest dzsungelébe, a Gellért Szálló sötétebb oldalára, vagy éppen az éjszakai Füvészkertbe hívnak. Kinek ne hiányoznának már egy év után ez a helyek és a kerti, kültéri koncertek, a teraszbulik? A koncertek között lesz a Bettika Quintet, a Cimbaliband Gipsy Fushion, a Tárkány Művek és a Dresch Vonós Quartet előadása is.

Fotó: Budapest Ritmo

Cimbalind

Zenei dokuk 

Sokunknak így vagy úgy, de a szokásosnál magányosabban, közösségi programok nélkül telt az elmúlt bő egy éve, így nem csoda, hogy nemcsak a közönség, de a zenészek is ugyanúgy szenvedtek a rajongók, a közönség nélkül. Ebből próbál kirántani ez az online fesztivál, amelynek egyik előnye, hogy a digitális térben olyan zseniális alkotókat is képes megmutatni a közönségnek, akik egyébként soha nem léphettek fel a Budapest Ritmón. João Gilberto, Astor Piazzolla és Tony Allen személyében a világzene három egykori óriása is az idei Budapest Ritmo vendége lesz egy-egy ritkán, magyarul pedig most először látható zenei dokumentumfilmben. Egyik dokut sem szabad kihagyni!

Fotó: Budapest Ritmo

Werkfotó a Mordai forgatásáról

"Egy ilyen év után nem is lehetne, de nem is akartunk a megszokott kerékvágásban maradni" – mondta el Weyer Balázs, a Budapest Ritmo programigazgatója.

"A nagy találkozásokat idén nem országhatárokon, hanem művészeti ágak közt átívelően álmodtuk meg. Egy évvel az első lezárások után a legfontosabb kérdés, hogy miként tehetjük a streamelt koncertek műfaját tényleg érdekessé, kreatívvá – hogyan lehet az élmény több, mint egy konzerv koncertfelvétel? Olyan, ami a járvány után, évek múlva is érdekes lesz még..."

A Budapest Ritmo Online-t a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében szervezik meg május 10. és 12. között – ebben a három napban a fesztivál a világzene legizgalmasabb arcát mutatja be. A programsorozat jó bemelegítés, ráhangolódás lehet az idei, kicsit megváltozott fesztiválidőszakra.

AMI MÉG ÉRDEKELHET