Egy jó grillvacsora Budapesten?

Mutatunk néhány budapesti grilléttermet, amit nyáron ki kell próbálnod!

Fotó: 123rf

Burgerek, steakek vagy latin-amerikai gasztronómia? Könnyed nyársak, véres steakek vagy inkább zöldséges fogások? Alig vártuk, hogy kinyissanak a az éttermek, teraszok, grillbárok és szabadban, kellemes időben falatozhassunk. Itt a lehetőség, hogy a következő éttermeket te is kipróbáld!

La Movida

Fotó: Facebook

Egy igazi újdonság a belvárosban, a Dohyány utcában! A La Movida egy autentikus dél-amerikai étterem, ami jelenleg minden héten csak csütörtöktől vasárnapig van nyitva, de hétvégén a mexikói, perui, chilei, kubai és argentin ételek mellett este latin zenékkel várnak minden éhes vagy táncolni vágyó vendéget. A fantasztikus minőségű picaña marhahús mellett olyan különlegességeket is kérhetünk, mint a tintahalceviche (citromlében marinált nyers hal), taco, színes nachos vagy a guacamole.

Cím: 1074, Budapest, Dohány u. 36.

Ipanema Brazilian Grill

Fotó: Facebook

A Ritz-Carlton hotelben megnyitott új étterem gondoskodik róla, hogy végre a hagyományos brazil gasztronómia fogásait is megkóstolhassuk Budapesten. Az Ipanema grilléterem a brazil churrascariák ételeit kínálja, persze elegáns környezeteben és nagyobb a kínálat is, mint az említett brazíliai étkezdékben. Az étterem egyik legnépszerűbb fogása a parázs fölött nyárson grillezett fűszeres hús, a churrasco. De ahogy a képen is látszik, grillezett tengeri ételeket is kóstolhatunk, a vacsorát jó erős brazil kávéval vagy caipirinha koktéllal zárhatjuk.

Cím: 1051 Budapest, Erzsébet tér 9-10.

Normafa Grill Terrace

Fotó: Facebook

Talán nincs is jobb hely, mint a Normafa, hogy elmeneküljünk egy kicsit hűsölni a perzselően forró belvárosból a Budai-hegyekbe. És ha már ott vagyunk, akkor együnk is egy finomat az újranyitott Normafa Grill hatalmas teraszán. A régi-új étterem nem fog senkinek csalódást okozni, az olyan hétköznapi fogás, mint a gulyásleves, agnus marhából van. Persze vannak grillklasszkusok is, mint a hamburger, rib-eye steak burger cheddar sajttal. Ha kirándulnánk inkább az éttermi kényelmeskedés helyett, akkor rendelhetünk piknik csomagot csupa delikátesz finomsággal.

Cím: 1121, Budapest, Eötvös út 52-54.

Iguana Bar & Grill

Fotó: Facebook

A főváros egyik legrégebbi mexikói és amerikai grillétterme, az Iguana sosem okoz csalódást, a könnyű street foodtól a nehéz steakeken át, a trópusi koktélokig minden adott, hogy egy vacsora erejéig Latin-Amerikába repítsen bennünket: quesadillak, chilik, fajiták, tacók, burgerek és az ugynevezett Iguana steak is az étlapon kacsintgat ránk, hogy még véletlenül se tudjunk könnyen választani. Az étterem ráadásul olyan szuper helyen van, hogy bármerre indulunk, egy kellemes nyáresti, belvárosi sétával zárhatjuk a programot.

Cím: 1054 Budapest, Zoltán u. 16.

AMI MÉG ÉRDEKELHET