Kicsiknek és nagyoknak: 5 csodás vadaspark Budapest közelében

Ha állatok mellett kapcsolódnánk ki.

vadaspark, farm

A kép csak illusztráció – Fotó: Shutterstock

Míg az állatkertek is jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy megismerkedjünk különböző állatokkal, addig a vadasparkokban gyakran közvetlenebb módon találkozhatunk kedvenceinkkel. Mutatunk öt Budapesthez közeli vadasparkot, ahol a lakók garantáltan mosolyt csalnak majd arcunkra.


Budakeszi Vadaspark 

Budapest belvárosától mindösszesen 20 percre terül el a több mint 50 állatfajjal büszkélkedő Budakeszi Vadaspark. A központban állatsimogató, játszóterek, állatos bemutatók, parasztudvar és nyomozós játék várja a látogatókat, akik akár a kalandparkot is kipróbálhatják. Az állatok közt vannak hiúzok, szarvasok, medvék, rókák, farkasok és vadmacskák is, a simogatóban pedig a legkisebbek is összeismerkedhetnek a park lakóival – akik általában nem vetik meg a finom falatokat.

Cím: 2092, Budakeszi, Hrsz 0210/12

Ha kirándulásra adnánk a fejünket: 5 kirándulóhely Budapest környékén, amit a gyerekek is imádni fognak

RoBirtok Élményközpont – Kosd 

Budapesttől északra, a Dunakanyar térségében található a RoBirtok nevet viselő farm, amelyet egy birtoklátogatás keretében fel is fedezhetünk. A farmon sok háztáji állattal találkozhatunk, a programok között van simogató, különböző etetések, alpaka sétáltatás, tehénfejés és tejkóstolás, de játszótérrel és kézműves foglalkozással is készülnek.

Cím: 2612, Kosd, Bocskai u.

Alpaka farm / Seholsziget Élménypark – Nőtincs 

Szintén a Dunakanyar közelségében, pontosabban a Nógrád vármegyei Nőtincsre is érdemes lehet ellátogatnunk, ugyanis itt található az ország egyik alpaka farmja. A parkban kiscsoportos és egyéni foglalkozásokra is beruházhatunk, melyek keretében sétáltathatjuk, megsimogathatjuk és megetethetjük a barátságos állatokat. Többnapos kiruccanást is tervezhetünk, hiszen itt található a Seholsziget Természetpark vendégháza is. A 20 hektáros Seholszigeten háztáji állatsimogató, kézműves foglalkozások, Pán Péter játszóház és még egy kisvasút is várja a családokat, barátokat.

Cím: 2610, Nőtincs, Diófa út 41.

Videónkban bejártuk a Veresegyházi Medveotthont: Békés és hosszú nyugdíjaskorra számíthatnak a „munka nélkül maradt” medvék Veresegyházon

Pagony Vadaspark és Arborétum – Pákozd 

Ugyan a Velencei-tó mellett fekvő helyszín egy kicsit messzebb van Budapesttől, a Pagony vadasparkjának 7,25 hektáros területén természetes környezetükben figyelhetjük meg a szarvasokat, aranysakálokat, vaddisznókat és a muflonokat, de a madárröpdében pávákkal, fácánokkal és emukkal is találkozhatunk. Erre járva érdemes végigsétálni az arborétumon is, de tanösvények, játszótér, iskolai foglalkozások és egy 15 méter magas kilátó is helyet kaptak a területen.

Cím: 8095, Pákozd, Mészeg hegy 1.

Ha már arborétumok: 5 csodaszép arborétum Magyarországon, amit tavasszal látni kell

Szigethalmi Vadaspark – Szigethalom 

A fővárostól nagyjából 30 kilométerre található Szigethalmi Vadaspark is jó választás lehet egy kis állatos programhoz. A családi vállalkozásként üzemelő park lakói főként háztáji állatok, illetve a magyar erdőkben is előforduló fajok, de vannak kenguruk, alpakák, papagájok és antilopok is. Területén belül kecskefarm, kisvasút, múzeum, tanösvény, vadmentő park, halastó és öt játszótér is helyet kapott, és persze etetésre is van lehetőség.

Cím: 2315, Szigethalom, Rákóczi u. 159.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET