4 állatbarát gyerekprogram Budapesten

Budapesten több érdekes állatos tárlatot is találtunk.

dinoszaurusz kiállítás

Egy kiállítás egyrészt tartalmas és üdítő program ebben a hőségben, másrész sok mindent tanulhatnak belőlük a gyerekek. Az állat- és természetszeretőknek kész oázis ez a pár budapesti hely és program, amiket összeszedtünk a nyári szünet hátralévő részére.

Sok szépség a Lepkeházban (Magyar Természettudományi Múzeum)

Fotó: Természettudományi Múzeum

Ez a lepke a Lepkeházban kelt ki

A Magyar Természettudományi Múzeum egyik időszaki kiállítása a Lepkeház, amely 2023. június 24. – 2023. augusztus 31. között látogatható. Tudod, hol van a világ legtöbb lepkefaja? Jelenlegi ismereteink szerint Amerika trópusi tájain, mely sokszínűségből 20 lepkefajt mutatnak be a Lepkeházban. A röpdében gyalogösvény vezet a lepkeetető helyek között, hogy a legkülönfélébb színpompás pillangókat röptükben, egy trópusi növény gyönyörű levelén sütkérezve, vagy éppen táplálkozás közben figyelhessük meg. Ezeket az állatokat egyébként nem természetes környezetükben gyűjtötték be, hanem egy Costa Rica-i lepkefarmról származnak, ahol ismeretterjesztő céllal tenyésztik őket.

Üdv a DinóVerzumban! (BOK Csarnok)

Fotó: DínóVerzum

Az őslények megtöltötték a BOK Csarnokot, a DínóVerzumban most októberig igazi Jurassic Park-hangulat uralkodik. Összesen 40 darab hatalmas dinoszauruszt nézhetünk meg és tudhatunk meg róluk érdekességeket: többek közt az őslények faji sokszínűségükről vagy épp arról, melyik faj meddig uralt egy-egy területet. Az interaktív kiállítás a legkisebbektől a felnőttekig mindenkit ámulatba ejt, hiszen lehet régészkedni, rajzolni és VR-szemüveggel visszarepülni az őskorba, hogy még jobban beleképzelhessük magunkat ebbe a világba. De akár megszelídíthetsz vagy meg is ülhetsz egy dinót, mintha rodeón lennél!

Zümmögés a múzeumban (Magyar Természettudományi Múzeum)

Fotó: Természettudományi Múzeum

Európa legnagyobb méhes tárlata található a Magyar Természettudományi Múzeumban a „Tehetsz Méh Többet! – Zümmögés a múzeumban" című időszaki kiállításon, ahol a gyerekek megtanulhatják, miért fontos, hogy megóvjuk a méheket. Ráadásul a tárlat nem ám akárhogy edukál: a legátélhetőbb nézőpontból, történetesen rovarszemszögből ismerhetjük meg a beporzók pótolhatatlan szerepét a természetes körforgásban. A kiállítás egy komplex fenntarthatósági és edukációs program része, melynek célja, hogy a kicsiket minél korábban, már kisiskolás korukban megtanítsa a természet körforgására és az állatok védelmére.

+ Egy extra program: Esti séta a Fővárosi Állatkertben!

Fotó: Facebook

Egy langyos, nyári estén, történetesen augusztus 8-án a szabadban sétálva a budapesti állatkert egy másik oldalát fedezheted fel. Hogy mi történik naplemente után a kertben? Zárás után egy vezetett sétán az állatkert szakvezetőinek kíséretében bebarangolhatod a parkot, és beleshetsz a kulisszák mögötti titokzatos világba. A gondozók segítségével egészen közelről ismerheted meg az állatokat, valamint olyan épületekbe is beléphetsz, ahova látogatóként máskor sosem. A Facebook-esemény oldalán olvashatsz arról is, hogy lesz állófogadás és meglepetés ajándékokkal is kedveskednek a látogatóknak.

AMI MÉG ÉRDEKELHET