Kihagyhatatlan program: óriás vonul fel Budapest belvárosában

Május 6-án felvonulás lesz az Andrássy úton, megnézed a látványosságot?

Fotó: Budapest Bábszínház

A Budapest Bábszínház szervezésében magyar és nemzetközi bábtársulatok látványos bábjait nézhetjük meg Budapest legszebb helyén, a legszélesebb belvárosi sugárúton. De mit keresnek ezek a hatalmas bábok a belvárosban? Már csak pár nap és kiderül!

Ritka street art show a belvárosban

A Színházi Olimpia keretében rendezik meg az Abstract – I. Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivált (május 6. és 19. között), amelynek megnyitóján felvonulnak az óriások. A Budapest Bábszínház programsorozatának megnyitóján, május 6-án, 17 órakor „lép fel" a gigantikus báb, amelyet a spanyol La Fam Cia de Teatre társulat művészei alkottak és mozgatnak majd.

„Aquiles, vagyis Akhilleusz bábja 5 és fél méteres magasságával és közel 1000 kg-os súlyával tör be a városba, végigsöpörve az utcákon és tereken, megzavarva a mindennapi életet" – írják a szervezők.

Megdöbbentő látvány, lenyűgöző hatású produkció várható, amelynek főszereplője a robotikus óriás lesz. Nem sima street artról van szó, ez egy vándorló utcaszínházi show, amelyben Akhilleusz, az 5 és fél méter magas, csuklós óriás töri meg a budapestiek mindennapjait.

youtu.be

AQUILES - LA FAM TEATRE

„Egy régi álmunk válik most valóra. Egy álom egy fesztiválról, amely Budapestre hozza a kortárs nemzetközi bábművészet legizgalmasabb alkotóit. Évek óta tervezgettünk, beszélgettünk, álmodoztunk: külföldi fesztiválokon a bábosokkal teli utcákat járva, a járvány alatt a laptopunk előtt ülve, a villamoson távoli országok bábművészeinek Instagram-oldalait pörgetve. Milyen jó lenne, ha a budapesti közönség is láthatná, milyen sokszínű, nagyszabású, ezerféle a bábműfaj! A műfaj, amit szenvedélyesen szeretünk, amelyben erősen hiszünk, amely újabb és újabb utakra vezet bennünket." – írják a szervezők a programsorozatot összefoglaló kiadványban, menjünk mi is velük nézzük meg ezt az álomvilágot, amit megteremtenek a nézőknek!

A bábszínházi fesztivál programfüzetét itt nézheted meg. Válogass a színes programból kedvedre, nem lesz könnyű választani a remek előadások közül!

AMI MÉG ÉRDEKELHET