150 forintért vehetünk napijegyet Budapesten, több belépő is születésnapi áron lesz

Érdemes lesz a fővárosban mozogni pénteken.

villamos, bkv
Getty Images

Budapest 150. születésnapja alkalmából több jegyhez is 150 forintért juthatunk hozzá a héten.

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulóján, pénteken (november 17-én) 150 forintos napijegyet kínál a BudapestGO alkalmazásban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Mint írják,

a „BudapestGO szüliNAPIjegy" Budapest közigazgatási határán belül az 1-99, 101-299, 900-999, M1, M2, M3, M4, H5, H6, H7, H8, H9, D14 vonalakon, a MÁV-START megahatározott vonatain és a Volánbusz kijelölt elővárosi járatain érvényes.

A 150 forintos „szüliNAPIjegyről" minden fontos információ elérhető a BKK weboldalán. oldalon - tették hozzá.

Van más is!

De Budapest 150. születésnapja alkalmából szintén pénteken 150 forintos belépővel látogatható a BKV Földalatti Vasúti Múzeum állandó és időszakos kiállítása is, valamint újra jár majd a bulivillamos is - közölte a BKV Zrt. az MTI-vel.

Mint írták, a Deák téri múzeum időszakos tárlata –a Budapest 150 programsorozat részeként –az 1873 és 2023 közötti legfontosabb és legérdekesebb közlekedési eseményeket felvillantva jeleníti meg a főváros másfél évszázadát.

A 150 eseményt fotók és tárgyi emlékek –ikonikus járművek modelljei, alkatrészek, viszonylattáblák, régi jegytípusok és jegylyukasztók –elevenítik fel.

A gyógyfürdők is 150 forintért látogathatók: 150 forintért látogathatjuk meg Budapest fürdőit november egyik napján

Az időszakos kiállításon a Földalatti Vasúti Múzeum a kontinens első földalattijának állít emléket, amely egy régi alagútszakaszban tekinthető meg. A muzeális járművek mellett a látogatók tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek, fotók és modellek segítségével ismerhetik meg az 1896 óta működő MillFAV, vagyis a kisföldalatti történetét. A tárlat év végéig látogatható –olvasható a közleményben.

A 150 forintos belépőket pénteken 10.00 és 16.45 között lehet majd megvenni a Deák téri aluljáróban található múzeumban.

Budapest 150. születésnapja alkalmából újra elindul a bulivillamos is.

A GANZ ipari csuklós csütörtöktől szombatig 17 és 23 óra között közlekedik Kelenföld és a Deák Ferenc tér között.

Le- és felszállni csak a végállomásokon lehet. Egyszerre nyolcvanan utazhatnak a születésnapi különjáraton, előzetes regisztrációval. Regisztrálni az ÉnBudapestem applikációban lehet – áll a közleményben.

AMI MÉG ÉRDEKELHET