A Várnegyed sziklába vájt történelme

Különleges éjszakai program Budapest egyik legszebb helyén.

Fotó: Pixabay

Három turisztikai látványosságot most egy exkluzív alkalom keretein belül egyszerre tekinthetjük meg.

A Sziklakórházban (Sziklakórház Atombunker Múzeum) október 31-én indul a közel kétórás program, de ahogy szervezők írják, itt nem ér véget a program, sőt, itt kezdődik csak igazán:

„A múzeum ikonikus viaszfiguráinak egy része erre az éjszakára életre kel, az intézmény termei és folyosói pedig sötétbe borulnak. Az intézményből kilépve egy üvegajtón léphetünk át a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság által üzemeltetett barlangrendszerbe. Rövid pihenő után a közel 800 éves Mátyás-templom felé indulunk. Célunk a templom panorámaterasza lesz, ahonnan zavartalanul élvezhetjük Budapest esti fényekben úszó lenyűgöző látványát."

A Sziklakórház érdekes és fontos helyszín a magyar történelemben, a háborúk alatt nagyon hasznos és életmentő szerepe volt, de később atombunkerként is működött. Amikor a Halászbástyából Budapest látványában gyönyörködünk, vagy a Mátyás-templom építészeti csodáit szemléljük, nem is gondolnánk, mit rejt a talpunk alatt a barlangrendszer.

Cím: 1012 Budapest, Lovas út 4/c.
A jegy ára: 5900 Ft
Infók: sziklakorhaz.eu

Ha nem szeretnél több emberrel együtt vezetett túrán részt venni, akkor nézd meg a Sziklakórház virtuális múzeumtúráit sorozatvideók formájában itt.

Hogy miért is érdekes történelmi helyszín a Sziklakórház? Erről szól ez a rövid ízelítő:

youtu.be

A Sziklakórház és a Várnegyed ostroma I.
AMI MÉG ÉRDEKELHET