Erre készülj, ha a Buckingham-palotába látogatsz

buckingham palota

Hogy ne érjenek meglepetések.


A Buckingham-palota London belvárosát, Westminster városrészét díszíti. Az épület alapját még az 1703-ban, Buckingham hercegének készült ház alkotja, azóta persze területét folyamatosan bővítették, az utolsó átalakításra pedig a 20. század elején került sor.

A palota Viktória királynő idejében, pontosan 1837-ben a királyi család hivatalos lakhelyévé vált, és szobáit ma is rendszeresen használják a királyi család tagjai.

Mára a Buckingham-palota egyike a világ legismertebb épületeinek, évente több tízezer látogatót fogad bankettek, kerti partik és egyéb rendezvények alkalmából.

Ha ellátogatnánk az Egyesült Királyság nevezetességéhez, akkor azért van pár szabály, amit nem árt tudnunk, mielőtt útnak indulnánk.

Ha nem szeretnénk kellemetlen meglepetésben részesülni, akkor érdemes jó előre megvásárolnunk az online jegyeket, illetve a látogatás tervezett időpontját is foglaljuk le. A jegyek ugyanis pillanatok alatt elfogynak, de a jegyárak is különbözhetnek attól függően, mely részeit szeretnénk megnézni.

Ha elég bátrak vagyunk, ezt a furcsa ételt is megkóstolhatjuk Londonban járva: A történelmi londoni gyorsétel, amiről a turisták nem is tudnak

A palotát egyébként a nyári-őszi időszakban, pontosan július és október között látogatható belső túrák keretében, ahol a látogatók egy virtuális vezető (audio guide) segítségével járhatják be a palotát.

Arról is tájékozódjunk, hogy milyen tárgyakat tilos bevinnünk a Buckingham-palotába, mert könnyen megeshet, hogy elkobozzák tőlünk kedvenc tárgyunkat.

Az öltözködésünkre is ügyeljünk, tartsuk tiszteletbe a hely hagyományait.

Giphy

Ha megbízunk a királyi család ízlésében: 6 szálloda, ahol a királyi család tagjai is megpihentek már

Cikkünkben leírtunk pár hasznos tanácsot, de TikTok-videónkban részletesen ismertetjük azokat a dolgokat, melyekre ügyelnünk kell látogatásunk során: 

@drive.magazine Ezekre érdemes odafigyelned!🥸🇬🇧 #drivemagazine#foryou#uk#buckinghampalace#anglia#utazas♬ Cartoon background music(1156772) - MaxRecStudio

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET