Ha megfogadod a listán szereplő tippeket, nagy balszerencse kell, hogy elveszítsd a bőröndödet

Te is izgultál már, amikor nem láttad meg rögtön a bőröndödet a repülőtéren?

bőrönd reptér
Fotó: Shutterstock

Azt már tudjuk, melyik fapados légitársaságot kell elkerülni, ha szeretnénk, ha a poggyászunk nem veszne el, de most arra is adunk tippeket, mit lehet tenni, hogy kisebb eséllyel tűnjön el a bőröndünk a repülőtéren.

Legyen egyedi!

Fotó: Shutterstock

MIndenki fekete, szürke vagy legalábbis egyszínű bőröndöt vesz, hogy a család minden tagja tudja használni, de pont így van ezzel mindenki, úgyhogy a repülőtéri csomagkiadó általában 90%-ban hasonló fekete bőröndökkel van tele, amit nehéz megkülönböztetni egymástól a mozgó szalagon.

A tapasztalt utazók feltűnő (pl. neonszínű) bőrönd jelölő bilétákra esküsznek, de ezek könnyen leszakadhatnak, ezért még jobb, ha beszerzünk néhány vízálló, strapabíró, nagy matricát, amivel teleragaszthatjuk a kemény bőrönd külső részét. Így biztosan egyedi és jól felismerhető lesz a táska, és mi kapjuk majd le a leggyorsabban a szalagról.

Kövesd appon!

Fotó: Apple

Ez is érdekelhet: A királyi család kedvenc levese, ami lehet, nem is létezett

Ma már rengeteg megbízható nyomkövető közül választahtunk, amit csak beteszünk a bőröndbe és látjuk, merre jár a poggyászunk. Ha valamilyen iPhone- vagy iPad-modellünk van , akkor a 200 forintos méretű Apple AirTag egy nagyon jó választás: a Find Me alkalmazással könnyen megtalálhatunk bármit, amire (vagy amibe) rárakjuk a nyomkövető AirTaget.

Ez az egyik legjobb, legtöbbet tudó nyomkövető most a piacon, hiszen a Bluetooth-on kívül, NFC és U1 chip is van benne, valamint hangszóróval is rendelkezik, tehát hanggal is tud nekünk jelezni. Nagy előnye még, hogy az akkumulátora egy évig jó (utána lehet cserélni az akksit), és az AirTaggel ellátott tárgyakat offline állapotban is megtalálhatjuk.

Olvasd el ezt is! Hol nyaraljunk jövőre? 5 ország, ahová az utazási szakértők rendre visszatérnek

Androidos készülékekkel kompatibilis és jó választás a Tile Pro nyomkövető, ami 10 éve van a piacon és folyamatosan fejlesztik a tapasztalatok alapján. A Tile Pro vízálló, és szintén egy éves akkumulátor-élettartamot kínál, az akksi ebben is egyszerűen cserélhető. Ez a nyomkövető kompatibilis az összes operációs rendszerrel, valamint az Amazon Alexával, a Sirivel, a Hey Google-lal és a Smart Home-mal is.

Öltöztesd fel!

Fotó: Shutterstock

A bőröndvédők között ma már nagyon szép és komoly minőségű darabok is vannak, amelyek nemcsak egyedivé teszik a táskánkat, de meg is védik a sérüléstől és beázástól is. A huzatok nagy előnye, hogy tudunk belőle monogramosat rendelni, ha nem szeretnénk túl feltűnő, színes, mintát, akkor elég, ha csináltatunk egy fekete huzatot nagy, színes monogrammal, máris könnyen beazanosítható lesz a bőrönd.

AMI MÉG ÉRDEKELHET