Így utaztasd biztonságosan a házi kedvencet!

Kutyusok, cicák, indulhatunk? Mindenki be van kötve?

Fotó: Shutterstock

A házi kedvenc is családtag, és ha pár napos útra megyünk, mindenképpen jönnie kell velünk. De mit fog csinálni a kocsiban? Egyáltalán, hogyan kell úgy utazni, hogy a kis kedvenc és a többiek is biztonságban legyenek?

Doboz

A kisebb testű kutyusok nagyon aranyosak tudnak lenni, amikor össze-vissza ugrálnak örömükben, de ez a tulajdonság nagyon nem jön jól az autóban, ugyanis könnyen el tudja terelni a sofőr figyelmét az útról és emiatt balesetveszélyes. Létezik azonban egy doboz, amit kifejezetten kistestű kutyáknak fejlesztettek ki. A négylábú barátnak viszont nem az autóban kell bemutatni először az új fekhelyet, hanem már hetekkel az utazás előtt meg kell szerettetni vele, hogy magától is jól érezze benne magát.

Biztonsági öv

Létezik ugyan kifejezetten nagy doboz is, de a nagyobb testű kutyáknak azért mégis jobb, ha más megoldást találunk ki. A megoldás pedig a kutyáknak való biztonsági öv, ami tulajdonképpen egy nagyon rövid póráz, amit a biztonsági öv csatlakozójához kell csatlakoztatni és összekapcsolni a hámmal, hogy biztosan a helyén maradjon benne a kutyus.

Hordozó

A cicák köztudottan rosszul viselik az utazást, ezért csak akkor vigyük magunkkal, ha olyan helyre megyünk, ahol nagyon sokáig leszünk, egyébként a doromboló jószágot megfelelő mennyiségű élelemmel és vízzel és egy bármikor hívható cicaszitterrel nyugodtan otthon lehet hagyni pár napra. A macska kistestű állat ezért mindenképpen hordozóban kell szállítani, amit úgy kell elhelyezni, hogy a lehető legkevésbé tudjon elmozdulni. Kistestű kutyákat vagy kajla kölyköket is szállíthatunk hordozóban.

Fotó: Shutterstock

​Biztonsági háló

Legyen szó kutyáról, macskáról, vagy bármilyen állatról, egy ütközés esetén sokkal könnyebben ki tud repülni egy autóból, mint bármelyik ember. Ennek megelőzésére nem árt felszerelni egy speciálisan erre a célra kifejlesztett hálót, ami vissza tudja fogni az állatot. Ez egy plusz biztosíték, de ettől függetlenül sajnos nem szabad kiengedni sem a kutyákat, sem a macskákat egy hosszú út alatt.


AMI MÉG ÉRDEKELHET