5 hazai tópart, amit helyben bérelt biciklivel is körbejárhatsz

Megjött a kedved valamelyik hazai tó körbetekeréséhez? Íme pár tipp, merre induljunk!

balaton
Shutterstock

Nincs is felszabadítóbb érzés, mint a nyári melegben egy kerékpáron suhanni – főleg, ha a vízpart hűsítő közelében tesszük mindezt. Szerencsére sok helyre nem is kell magunkkal cipelni a biciklinket, hiszen helyben is könnyedén bérelhetünk egyet. Ezek közül ajánlunk most öt helyszínt.

Tisza-tó

www.instagram.com

Kelet-Magyarország legnagyobb tava rendkívül népszerű a kerékpárosok között. A hatvanöt kilométeres körúthoz rutin sem kell, a kevésbé tapasztalt biciklizők is könnyedén teljesíthetik a szakaszt egy tempósabb nap alatt.

A természetközeli túrához több helyen is bérelhetünk kétkerekűt: a tiszafüredi Horgász és Családi Camping mellett a Tisza-Bringa kerékpár-kölcsönzőnél, valamint a Madárpart Pihenő, Kölcsönző és Kempingnél is nyílik erre lehetőségünk, de Poroszlón e-bike is elérhető.

Velencei-tó

Fotó: Shutterstock

Ha egy ennél is lazább kört szeretnénk teljesíteni, kiváló választás lehet a Velencei-tó, amely körbejárása mindössze másfél-két órát vesz majd igénybe. A harminc kilométer alatt a nádasok alapos megfigyelése mellett valamelyik ideális partszakaszt is kinézhetjük magunknak, ahol megmártózhatunk utunk közben. Többek között a velencei Velencebike, a gárdonyi Teker Bringa, vagy az Agárdon található Gesztenyebicikli is kínál kölcsönözhető járműveket a környéken.

Ha már kerékpár: Hol érdemes kipróbálni a közösségi bicikliket Európában? Mindenhol!

Fertő tó

Fotó: Shutterstock

A magyar-osztrák határon átnyúló tó a Balaton után Európa második legkönnyebben felmelegedő víztömege, azonban hatalmas százalékát nád fedi el, így – fürdés helyett – inkábbtermészetjárás céljából ajánlott odautaznunk. A kevésbé látogatott állóvizünket már csak különleges élővilága és egy ausztriai látogatás miatt is érdemes bejárnunk – például biciklivel. A fertőrákosi Fertő Kerékpár például kiváló minőségű túrakerékpárokat és e-bike-okat kínál.

Öreg-tó, Tata

Fotó: Shutterstock

Ha egy fővároshoz közeli, kisebb lélegzetvételű kirándulást tennénk, a Tatán található Öreg-tavat is körbetekerhetjük. Az itt elérhető Kombibike közösségi kerékpáros rendszer pedig egy rendkívül olcsó lehetőség arra, hogy megismerjük jobban hazánk e szegletét.

Ez is érdekelhet: Mountain bike kánaán – 5 hely a hegyi kerékpározás szerelmeseinek

Balaton

www.instagram.com

A listából kihagyhatatlan Közép-Európa legnagyobb tava, amelynek körbejárása (203 km) már egy kalandosabb és nagyobb kihívásokkal teli programot rejteget számunkra. Amennyiben északról kezdenénk meg a túrát a szigligeti Brin- Garázstól, az alsóörsi Bringaörstől vagy a révfülöpi On2wheels kerékpár kölcsönzőtől remek bringákat bérelhetünk.

Ráadásul: 400 kilométernyi KalandKörrel bővült a Balaton környéke

Ha a déli parton startolnánk, többek között Zamárdiban vagy Siófokon is lesz lehetőségünk bérelni kerékpárt.

A Balaton környéki kölcsönzési árak 3-5 ezer forint között mozognak, a többi helyszínen viszont valamennyivel drágább árazásra kell számítanunk.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET