Sikeresnek indult, mégis tönkrement a nudista étterem

Nem a koronavírus-járvány tehet róla, már előtte is megcsappant a vendégkör.

Fotó: Unsplash

A párizsi O'Naturel naturista étterem 2017-ben nyílt meg, ahol a vendégek egy öltözőben, pontosabban vetkőzőben szabadulhattak meg a ruhájuktól, hogy meztelenül fogyasszák el az ínyenc vacsorájukat...

Ha eddig nem tudtad, most eláruljuk, hogy a franciáknál van a legtöbb naturista turista, ők szeretnek a legjobban meztelenül kirándulni, strandolni, szórakozni. Éppen ezért 2017-ben megnyitották Párizsban a világ első nudista fine dining éttermét, az O'Naturelt. A francia konyhakultúra az étlapon is képviseltette magát, és minden más körülmény is olyan volt, mint egy elegáns francia étteremben, épp csak a vendégek voltak rendhagyóak pucérságukkal.

Fotó: Unsplash

A nudista étterem azonban másfél éve, a pandémia elején bezárt, mert már akkor sem tudtak elég meztelenségre vágyó vendéget becsábítani. Azzal együtt sem, hogy Franciaországban közel 4 millió naturista fordul meg évente, az egyik párizsi park nudista fesztiválnak is otthont ad, ahol többek között meztelen stand-uposokat hallgathat meg a közönség. Az éttermet egyébként egy ikerpár, Mike és Stephane Saada alapította, akik milliós turistaáradatot nézve joggal bízhattak vállalkozásuk sikerében, végül így köszönték meg a bezáráskor a vendégeknek, hogy náluk jártak:

„Köszönjük mindenkinek, hogy részt vettek ebben a kalandban. Csak a jó pillanatokra és a nagyszerű emberekre fogunk emlékezni."

Érdekes módon egyébként az egykori vendégeik 40%-a volt nő, vagyis a férfiak voltak többségben. A francia O'Naturel magyarul azt jelenti „ahogy a természet teremtette"; azaz meztelenül. Ennél találóbb nevet nem is adhattak volna az étteremnek, ahol a szexualitás és a bujaság végig a „terítéken" volt, hiszen csupa olyan fogást szolgáltak fel, amelyeket afrodiziákumokként jegyeznek: osztriga, kagyló- és csigafélék, libamáj és spárga.

Az O'Naturel elődje Londonban volt, The Bunyadi néven pop-up bisztróként működött, ahol még a pincérek is meztelenül szolgáltak fel. Igaz, ez a koncepció állandó étteremként Párizsban nem állta meg a helyét, de talán nudista pop-up bisztróként egyszer újra vonzó lehet az elgondolás a naturisták körében.

AMI MÉG ÉRDEKELHET