A világ egyik leggyönyörűbb barlangja, ahová csak hajóval lehet bejutni

Ha kipróbálnánk, milyen egy tengeri barlangban strandolni.

Benagil-barlang
Getty Images
Dél-Portugáliában található az a csodálatos, nagyjából 20 millió év alatt kialakult természeti képződmény, amit sokan a világ leggyönyörűbb barlangjának tartanak. De miért ilyen különleges?

A napsütötte Algarve Portugália legdélebbi régiója, amely homokos strandjai, idilli halászfalvai és ősi kastélyai mellett kiváló helyi konyhájáról és egyedülálló természeti jelenségeiről is híres. Partvonalát nagyrészt meredek mészkősziklák alkotják, amelyek között rejtett strandok bújnak meg.

A gyönyörű partszakaszok mellett ráadásul titokzatos barlangok is találhatók a környéken, amelyek közül a leglátványosabb a Benagil nevű halászfalu strandja melletti Benagil-barlang.

Ezt olvastad már? A település, amit kizárólag egy barlangon keresztül lehet elérni

Getty Images

A hosszú évmilliók alatt kialakult mészkőbarlang Portimao és Albufeira városok között fekszik. A hullámok kitartó munkája két „kaput” formált rajta, mindkettő csak a tenger felől, hajóval közelíthető meg.

Getty Images

Ez már önmagában elég különlegessé teszi ahhoz, hogy a nyári hónapokban a turisták bérelt hajói sorakozzanak a bejáratoknál. Ugyan a barlangokra sokan sötét, komor képződményként gondolnak, a Benagil-barlang mindennek az ellenkezője: az évmilliók során az eső egy tetőablakra emlékeztető lyukat vájt a Benagil tetején – a hab a tortán, hogy alacsony vízállásnál még a belsejében lévő homokos strandot is használhatjuk.

Ha már Portugália: Spanyolország helyett: 8 indok, hogy miért válasszuk az El Camino portugál szakaszát

Getty Images

Egy tipp: Algarve Európa egyik legnaposabb területe, így ha nem szeretnénk sokat várakozni, érdemes csúcsszezonon kívül, tavasszal vagy ősszel ellátogatni a természeti képződményhez.

In the Algarve lies one of the most beautiful caves in the world, and a lot of hidden beaches. The Algarve Basin between Cabo de ...

Most Beautiful Cave in the World - Benagil, Portugal

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!


AMI MÉG ÉRDEKELHET