5 hollywoodi sikerfilm, amit a Balaton környékén is forgattak

Nem csak Budapestet szeretik a filmesek.

vörös veréb
Fotó: Murray Close/Getty Images

Angelina Jolie-tól Johhny Deppig, számos híresség utazott már Magyarországra azért, mert az éppen aktuális produkciójuk forgatási helyszíne megkívánta. A stábok viszont nem kizárólag Budapestet látogatták meg, hanem a Balaton festői tájait is kihasználták egy-egy jelenethez.


Die Hard – Drágább, mint az életed (2013)

John McClane február 14-től ismét a mozikban hódít! IMAX-ben is! Tudj meg többet a filmről https://www.facebook.com/MozICom ...

Die Hard - Drágább, mint az életed - 1. szinkronos előzetes (16)

Bruce Willis legendás filmsorozatának, a Die Hard ötödik része során a stáb Budapestre és a Balaton környékére is ellátogatott. A filmben Moszkvát Budapest testesítette meg, az éles lövöldözések miatt viszont több jelentet is a Veszprémtől nem messze található Hajmáskéren, az MH Bakony Harcikiképző Központjában forgattak le. A forgatáson a honvédség MI-24-es harci helikoptere is részt vett, de a filmben szerepelt Gangsta Zolee és Kamarás Iván is.

A kém (2015) 

Melissa McCarthy és Jason Statham főszereplésével valósult meg a 2015-ös vígjáték, ahol a CIA munkatársaként Susan azt a feladatot kapja, hogy kémkedjen Sergio de Luca bűnöző után. Bár a legtöbb jelenetet Budapesten forgatták, a történet tetőfoka Tihany környékén játszódik. Az ikonikus helikopteres jelenetet is a Balaton fölött forgatták, amiben még 50 Cent is feltűnik pár pillanat erejéig.

Ha az érdekelne, hol játszódott a Korona: A korona nyomában: ezeken a helyszíneken forgatták a sorozat utolsó évadát

A szárnyas fejvadász 2049 (2017)

A Philip K. Dick regényén alapuló első szárnyas fejvadász film még 1982-ben jelent meg, és már akkor meghódította a science fiction rajongók szívét. A következő rész viszont csak 35 évvel később jelent meg, amiben egy igazán különleges magyar helyszínt is felfedezhetünk, mégpedig az inotai hőerőmű elhagyatott épületkomplexumát. A telephely Várpalota szomszédságában, csupán 19 kilométerre a Balaton északi partjától rejtőzik.

Vörös Veréb (2018) 

A Jennifer Lawrence főszereplésével megszületett Vörös Veréb thrillerfilm rengeteg jelenetét Budapesten vették fel, ám a filmesek Dunaújvárosba és a Balaton déli partján található Festetics-kastélyba is ellátogattak. A filmben Lawrence egy orosz ügynököt játszik, aki ellenségeinek elcsábításával jár túl az eszükön – ezt teszi a Festetics-kastélyban is.

Tudod miért? Alaposan átgondolják a légitársaságok, hogy milyen filmeket nézhetünk a repülőn

Holdlovag (2022)

A Disney+ saját gyártású sorozatában elsősorban Egyiptomot elevenítik fel: a történet szerint egy disszociációs zavarral küzdő amerikai tengerészgyalogost egy egyiptomi holdisten erejével ruháznak fel. Míg a filmben Budapest testesíti meg a londoni helyszíneket, a harmadik epizódban a Balaton keleti részén található nádasdladányi Nádasdy-kastély is feltűnik.

(Forrás: magyarorszagom.hu)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET