Ez a 6 helyszín szerepel a legtöbb ember bakancslistáján

Egy kutatásból kiderült, melyik az a hat desztináció, ami a legtöbb ember fantáziáját megmozgatja.

bakancslista,

A luxusüdüléseket szervező Kuoni csapata világszerte 115 bakancslistát nézett végig ahhoz, hogy meg tudják állapítani, mely úti célokra, élményekre vágyakoznak a leginkább az emberek. Előre szólunk, az összes helyszín különböző, de mindenhol életreszóló élményben lehet részünk.


6. Látni a sarki fényeket

Fotó: Jonathan Pie / Unsplash

Sarki fények, Thórsmörk, Izland.

A sarki fény, vagy más néven aurora borealis az egyik leglélegzetelállítóbb természeti jelensége a bolygónknak. Emiatt nem is furcsa, hogy a legtöbb ember élete során legalább egyszer meg szeretné tapasztalni, ahogy zöldes-kékes fények szelik át az égboltot.

A gyönyörű égi történést a Föld légkörébe behatoló, elektromosan töltött részecskék okozzák. Ezek a részecskék bolygónk északi, illetve déli sarkán ütköznek a Föld légkörével, így a jelenség jellemzően az északi sarkkörtől északra, valamint a déli sarkkörtől délre figyelhető meg. Így Alaszka, Izland, Norvégia, Svédország, Grönland vagy Finnország területei mind alkalmasak arra, hogy megcsodáljuk az égbolton táncoló sarki fényeket.

A program tökéletes lehet egy téli utazáshoz, hiszen a novembertől februárig tartó időszakban a leghosszabbak és a legsötétebbek az éjszakák.

5. Felmászni a New York-i Szabadság-szobor tetejére

Fotó: Richard Iwaki / Unsplash

A New York-i Szabadság-szobor

New York ikonikus látványossága rengeteg filmben, sorozatban és könyvben is szerepel, így nem csoda, hogy a legtöbb ember eljátszott már a gondolattal, hogy milyen lenne felmászni a szobor tetejére. Szerencsére erre szinte bármikor van lehetőségünk, viszont érdemes lehet az utazás előtt egy kicsit kardiózni, hiszen ahhoz, hogy felérjünk a Szabadság-szobor legtetejére, 350 lépcsőfokon kell átverekednünk magunkat.

Ez is érdekelhet: A világ 7 legkeresettebb látványossága, amibe a Parlament már nem fért bele

4. Eljutni Bora Borára

Fotó: Shutterstock

Naplemente a tengerparton, Bora Bora, Tahiti

A Franciaországhoz tartozó apró sziget a Dél-Amerika és Ausztrália között, a Csendes-óceán közepén helyezkedik el. Kristálytiszta vize, és gyönyörű, homokos tengerpartjai után nem véletlenül vágyakozik annyi ember: a szigetet egyesek a világ legszebb helyének tartják, és állítólag ott még a turisták tömegeivel sem kell megbirkóznunk. Az egyedi elhelyezkedésének köszönhetően egyszerre élvezhetjük az Otemanu-hegyet, a körülötte nyújtózó türkizkék lagúnákat és a közeli apró szigetecskéket is.

3. Megnézni a Mona Lisát Párizsban

Fotó: The Free Birds / Unsplash

A Mona Lisa

Leonardo da Vinci képe, a Mona Lisa a világ egyik legtöbbször felismert alkotása, mely a párizsi Louvre falát díszíti. A traveloffpath.com kiemeli, évente mintegy 7,5 millió ember látogatja meg a múzeumot azért, hogy megnézze a festményt. Ez napi 30 ezer főt jelent. Ahhoz viszont, hogy tényleg be tudj jutni a Louvre-ba, javaslott jó előre megvenni a jegyeket. Ez különösen igaz, ha a csúcsidőszakok alatt tervezel Párizsba utazni, hiszen ilyenkor a belépőkre is magasabb a kereslet.

Olvass erről is! A legszebb egynapos utazások Párizsból, ahol örök emlékeket gyűjthetsz

2. Érezni a Niagara-vízesés csobogó vizét

Shutterstock

A bakancslisták ranglistájának második helyét a Kanada és az Egyesült Államok határán zubogó Niagara-vízesés foglalja el. Ahhoz, hogy a vízesés vizét a bőrünkön is érezhessük, be kell fizetnünk egy hajókázásra, melynek keretében egészen a vízesés bázisához visz majd minket a kapitány. Innen már bőven érzékelhető lesz a látványosság ereje, de nem kell aggódni, valószínűleg kicsit távolabbról így is tudunk majd képeket készíteni.

1. Eljutni a Maldív-szigetekre

Fotó: Shai Pal / Unsplash

Maldív-szigetek

A legkívánatosabb helyszín címét az Indiától délre található Maldív-szigetek nyerték el. Persze ki ne szeretne homokos tengerpartokon napozni, trópusi, kék vízben úszkálni és szebbnél szebb naplementéket látni? A Maldív-szigetek a búvárkodást is itt érdemes kipróbálni, hiszen rengeteg hal és tengeri élőlény is úgy gondolja, hogy a szigetcsoport a legjobb hely a világon.

AMI MÉG ÉRDEKELHET