A Badacsony egyik legszebb fekvésű pincészete, aminek Svédországból sem tudtak ellenállni

Ahol meghitt hangulat, jó borok és a Balaton egyik leggyönyörűbb panorámája vár

Badacsony pincészet
Drive Magazine

Ha meg kellene fogalmaznunk, hogy mi az, amire egy pihentető, a taposómalomból kiszakító hétvégén vágyunk, a következők biztosak benne lennének: nyugodt, vidéki környezet, szemet gyönyörködtető kilátás, kedves, családias hangulat és egy pohár jó bor. Ezt mind megtaláltuk a Badacsony legszebb pontján fekvő Villa Sandahlban, amit most videónkban is bemutatunk!

Igazi szüret utáni békesség honolt a Badacsony oldalában fekvő Villa Sandahl dűlőin október közepén, szinte semmi nyomát nem láttuk annak, hogy pár nappal korábban még serényen dolgoztak a szőlőben. A hirtelen érkező hidegfront miatt gyorsan kellett cselekedni, de ez általában így van, a pincészetben ugyanis mindig az utolsó pillanatig várnak a szürettel.

A Villa Sandahl 2004 óta foglalkozik borkészítéssel, akkor bukkant a svéd Sandahl-testvérpár a rendkívül jó adottságokkal bíró 10 hektáros területre egy magyarországi látogatás során.

A gondolatokat hamar tettek követték, a vulkanikus talajon pedig immár csaknem húsz éve készülnek a kiváló rajnai rizlingek, tíz éve Palkó Zsolt borász kezei között.

Nyugodt, vidéki környezet, szemet gyönyörködtető kilátás, kedves, családias hangulat és egy pohár jó bor. Ismerjétek meg a ...

Megmutatjuk a Badacsony egyik legszebb panorámáját!

Hogy a „műkedvelők” kicsit közelebbi kapcsolatba kerülhessenek mind a szőlővel, mind a borral, 2016 májusától Sandahl Rezidencia néven négyszobás panzió is várja a vendégeket, amely a birtok közepén, a Kezdet dűlő legszebb helyén fekszik.

A külön-külön, vagy egyben is foglalható szobákban összesen 10 főt tudnak elszállásolni, akik a skandináv stílusú szobákból élvezhetik a kilátást, de a családias közös helyiségben borkostolón is részt vehetnek. Nyáron folyamatosan várják a vendégeket, az őszi és a tavaszi időszakban pedig hétvégéken fogadják a kóstolni, pihenni, feltöltődni vágyókat.

A birtokon való kikapcsolódás, a nagyszerű borok kóstolása és a kedves vendéglátás mellett a környék miatt is érdemes a legmagasabb tanúhegyen tölteni egy hétvégét, hiszen számos csodálatos kilátóhely és túraútvonal található a közelben, de csupán néhány perc autózással elérhetjük a partot, nincs messze a Folly Arborétum sem, és ha jókor érkezünk, még a híres-neves Káptalantóti piacot is elcsíphetjük.

Szöveg: Orcifalvi Panni

AMI MÉG ÉRDEKELHET