Az évszázad találmánya lehet ez a kézi tengervíz tisztító

A jövő legnagyobb problémáját oldhatja meg ez a kicsi gép, ami tengevízből ivóvizet készít.

Fotó: Quench Sea

Tudtad, hogy 2030-ra a 700 millió ember maradhat tiszta ivóvíz nélkül, azaz folyamatos küzdelem lesz számukra, hogy az életben maradáshoz szükséges tiszta ivóvíz mennyiséghez hozzájussanak? Talán van remény a következő találmánynak köszönhetően.

Az első kézi víztisztitó elérhető áron

www.instagram.com

Login • Instagram

A Quench Sea kickstatrer vállalkozás egy egészen kicsi, marokra fogható készüléket fejlesztett ki, az Indiegogo oldalon egyszerre vásárolhatsz és adományozhatsz a cégnek, ha vásárolsz (előrendelsz) egy 50-60 fontért már elérhető életmentő kütyüt. Nemcsak magadért, de a bolygónk és az emberiség jövőért is sokat teszel, ha támogatot a kutatócsapatot. Rengeteg műanyagpalackot is megspórolsz majd, hiszen utazások, nyaralások, túrák során is használhatod ezt a kulacs méretű eszközt. Az előrendeléssel tulajdonképpen a tömeggyártást előlegezed meg a cégnek, akik nemcsak túrázóknak fejlesztették ki a tisztítót, hanem humanitárius céljaik is vannak, hiszen ezzel a viszonylag olcsó eszközzel olyan szegény, túlnépesedett térségekben is elérhetővé teszi a friss ivóvizet, ahol már most nehezen jutnak iható minőségű vízhez az emberek.

A QuenchSea életmentő lehet

youtu.be

QuenchSea

Hogyan működik?

A gép fordított ozmózis technikával, szűrőmembránokkal és magas nyomással (60 bar) tisztítja meg a sós, koszos tengervizet az ásványi anyagoktól és kórokozóktól. Az aktív szénszűrőnek köszönhetően, semleges szagú és izű vizet kapunk.

Tények a Quench Sea gépről:

  • Tömeg: 0,7 kg
  • Teljesítmény: minimum 2 litert tisztít óránként, de képes 3 literre is
  • Technológia: fordított ozmózis membránok
  • Minőség: az irányadó WHO-normának megfelelő vízet kapunk
  • Kapacitás: maximum 98%-os sótartalmat tud megszűrni
AMI MÉG ÉRDEKELHET