Milyen a világ első, teljesen automatizált high-tech hotele?

Most megmutatjuk ezt a modern antwerpeni szállodát!

Fotó: Shutterstock

Belgium egyik legszebb városában nyitotta meg kapuit ez az ultra modern csúcstechnológiás szálloda. Vajon mit tud?

Egy szálloda, ahol mindent te és a mesterséges intelligencia csinál – furcsa, ugye? Igaz, a high-tech A-Stay hotelben van néhány fős személyzet, de ha a vendég éppen azt szeretné, egy szót sem kell váltania egyik alkalmazottal sem. A hotel vendégei mindent okostelefonnal vagy tablettel irányíthatnak, sőt már a bejelentkezés is csak a személyazonosításra alkalmas igazolványunk beolvasásával kezdődik...

Tenyérleolvasás

Fotó: Facebook

Hol van már a kulcskártya?! Most a tenyérleolvasás menő a csúcstechnológiás szállodában, a világítást, a hőmérsékletet pedig elektronikusan vezérelhetjük, mosást is betehetünk, friss kávét rendelhetsz applikáción keresztül, de ha éhes vagy, bármikor falatozhatsz az önkiszolgáló svédasztalos büfé pultjáról. Egyébként az A-Stay a világon az első szálloda, ahl a tenyér szkennelésével és felismerésével működik az azonosítás.

Van segítség, ha lefagy a rendszer

Fotó: Facebook

Természetesen bármilyen technikai problémánk adódik, a személyzet mindig készen áll, hogy segítsen, de vajon áramszünet vagy internet-kimaradás esetén mi történik? Az oda érkezőket ez egyáltalán nem izgatja, hiszen pont a high-tech profil teszi vonzóvá a szállodát, egyelőre nem sok automatizált hotel van a világon, és sok vendég kifejezetten ezért jön: kíváncsiak a modern technikára.

Mik a tapasztalatok?

Fotó: Facebook

Eddig vegyesek a „vendégkönyv" kritikái, hiszen az A-Stay vendégei egyelőre tesztelik az új lehetőséget: van aki teljesen odavan a személyzet nélküli kiszolgálásért, mások viszont pont az ebből fakadó hiányosságokra mutatnak rá távozáskor. Az egyik vendég például arra panaszkodott, hogy hiába automatizált a check-in, ha szinte minden vendégnek új a rendszer, és a legtöbbjük nem tud segítség nélkül először bejelentkezni. A szállás egyébként állatbarát, már csak a kutya és macska vendégeket kell megtanítani a modern technika használatára.

A high-tech A-Stay hálózat bővülni fog, az eredeti tervek szerint a világ több pontján is nyitottak volna automatizált szállodát, de a Covid-járványt közbeszólt és lelassította a bővülést.

AMI MÉG ÉRDEKELHET