Szavaztak az osztrákok: szerintük ezek Ausztria legszebb helyei

Tizedik alkalommal szavaztak az ORF televíziócsatorna nézői.

Landskron vára, ausztria

Immáron tizedik alkalommal tették le szavazataikat az ORF osztrák tévécsatorna nézői Ausztria legszebb úti céljai mellett. A „9 hely – 9 kincs” eredményeit szokás szerint október 26-án, az osztrák nemzeti ünnepen közölték.

1. Landskron vára

Fotó: Shutterstock

Landskron vára

A kilenc helyet összesen 27 ausztriai úti cél közül válogatták ki, a legtöbb szavazat pedig a karintiai Landskron várára érkezett. A vár Ausztria egyik legimpozánsabb kastélykomplexusának számít, mely az Ossiachi-tó és Villach között foglal helyet. A 135 magasan fekvő épület már az i.e. 9. században is lakott lehetett, amit az idő múlásával kolostorként és kastélyként is használtak – írja a turizmus.com.

2. Eisriesenwelt barlangrendszer

Fotó: Shutterstock

Eisriesenwelt barlangrendszer

A második helyen a világ legnagyobb jégbarlangjaként ismert salzburgi Eisriesenwelt barlangrendszer végzett. A 42 km hosszú barlangrendszerben a jég az úgynevezett kéményhatás miatt növekszik. és marad fenn: télen a barlangban lévő relatíve melegebb levegő felszáll a kürtökön át, melynek helyét a kinti, hideg levegő veszi át. Amikor tavasz környékén az időjárás felmelegedik, a megolvadt hóból származó víz befolyik a barlangba, majd jéggé fagy.

Ha már barlangok: Nem csak barlangászoknak: 5+1 különleges föld alatti látványosság

3. Hardegg

Fotó: Shutterstock

Hardegg vára

A harmadik legtöbb szavazat az alsó-ausztriai Hardegg városára érkezett. Hardegg fellegvára már a 12. századtól kezdve ausztria egyik legbefolyásosabb nemesi családjának, a Plain grófoknak a központja volt. A vár mára Ausztria védett építészeti örökségeihez tartozik, és itt forgatták a Hermann Hesse regényén alapuló Narziss és Goldmund (2020) című filmet is.

A 9 tartományi győztes listája így alakult

Fotó: Shutterstock

Pillersee-völgy

  • Burgenland: Eisenberg
  • Karintia: Landskron vára
  • Alsó-Ausztria: Hardegg
  • Felső-Ausztria: Altstadt von Steyr
  • Salzburg: Eisriesenwelt barlangrendszer
  • Stájerország: Himmelsberg
  • Tirol: Pillersee-völgy
  • Vorarlberg: Spullersee
  • Bécs: Schönbrunni pálmaház

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET