Bor, zene, virágkarnevál! – Rengeteg program vár augusztus 20-án

Rendezvények minden korosztálynak a nemzeti ünnep hétvégéjére.

budapest lánchíd tüzijáték
Fotó: Shutterstock

Szívesen kimozdulnál a nemzeti ünnepen, augusztus 20-án, de még nem tudod, milyen programok közül válogathatsz? Segítünk megtervezni a napodat! Az biztos, hogy ezen a héten sem fogunk unatkozni.

Zene füleidnek

A Tabán a zene „fővárosává” válik augusztus 18. és 20. között. Ha nagy Charlie, Neoton Família vagy Demjén Ferenc rajongó vagy, és majd megőrülsz a retro slágerekért, akkor neked egyértelműen ezen a zöld placcon van a helyed. Akkor sem maradsz zene nélkül, ha inkább a modern, pop-rock számokat kedveled, a Road Movie Live és a Szabadrét Fesztiválon többek között fellép a Tankcsapda, a Lord, a Bagossy Brothers Company, Horváth Tamás és a Mystery Gang, de lesz még diszkó, tűzzsonglőrök és festőprogram is.

A Vigadó Piano nevű rendezvényen már kora délutántól élő zongoramuzsika lesz hallható a Vigadó előtti téren. Hogy csak néhány klasszikust említsünk a repertoárból: Edith Piaf, Frank Sinatra, és a leghíresebb Stevie Wonder, Whitney Houston és Sting számok is felcsendülnek majd.

További infókat itt találsz a Szent István-napi rendezvény-sorozatról.

Gyerekekkel kötelező

Fotó: ShutterstockA Ballon-kilátó a Vajdahunyad vár felett

Augusztus 18-20. között ismét varázslatos, mesebeli programokkal várja a kicsiket a Varázsliget. A Vajdahunyad Vára előtti területen fellép a bűvész és zsonglőr-mutatványokban jeles Tűzmadarak Társulat, és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel, idén is lesz herceg-és hercegnőképző program. Az Egyszervolt Mesezenekar élőben lép színpadra, és a régi mesehősök – Süsü, Gombóc Artúr, a Nagy Ho-Ho Horgász – óriásbábjait is megnézhetik a gyerekek. Nehéz felsorolni az összes programot, de biztosan nagy siker lesz a csemeték és szüleik körében a Tintaló Társulat mini bábszínháza, és a Varázsliget időkapszulája, aminek segítségével a jelenlévők üzeneteket küldhetnek a jövőbe. A Magyar Honvédség katonai járművekkel és fegyverek technikai bemutatójával készül, sőt bárki kipróbálhatja a helyszínen felállított repülőgép-szimulátort és a lézerlövészetet is.

A tinilányoknak sem kell otthon ülni a nemzeti ünnepen, hiszen idén is megrendezik a Divat & Design Fesztivált, annyi különbséggel, hogy idén a Millenáris Parkba kell kilátogatni a magyar divat-, ékszer- és dizájn szakma iránt érdeklődőknek. Itt találkozhatunk számos, ismert dizájnerrel, akik ingyenes workshopokkal készülnek, de a kisebbek is agyagozhatnak, hímezhetnek, vagy akár saját ékszert is készíthetnek maguknak.

Gasztro- és borrajongóknak

Fotó: Shutterstock

Ennél valami finomat inkább? Nem kell messze menned a mennyei ízélményekért, ugyanis az augusztus 20-i hétvégén (18-20. között) a Vörösmarty téren vár rád a Csárdafesztivál. Az ország legjobb csárdái vonulnak ki a placcra, hogy a vendégek megkóstolhassák a saját, ízletes menüjüket, de természetesen itt sem maradsz tánc- és zenei program nélkül. Pénteken 14 órakor nyitja meg az eseményt a Magyar Táncgála, vasárnap pedig 20 órakor lesz az utolsó zenei program, de aznap 13 órakor lép színpadra a Szilvási Gipsy Band. Amennyiben kiváló borokat is kóstolnál, érdemes egészen Csongrádig utaznod.

A Csongrádi Borfesztiválon három napon keresztül (augusztus 18-20.) a csongrádi régió mutatkozik be boraival, ételkülönlegességeivel, kulturális programjaival és koncertjeivel. Itt kóstolhatsz a helyi borászok jóvoltából kékfrankost, zweigelt-t, cabernet-ket és kadarkát, de az isteni nedűk mellett sok-sok kulturális program közül is szemezgethetsz.
A Boglári Szüreti Fesztiválon (augusztus 17-20.) egy egész borsétányon sorakoznak a fehérek, rozék és a vörösek. Az ország 22 borvidékéről érkező pincészetek készülnek lenyűgözni az ízlelőbimbókat, de hogy a gyerekek se unatkozzanak, játékos programok, koncertek és tűzijáték is lesz a Platán strandon.

Viráglázban

Még bőven tart az augusztus 20-i ünnepi hétvégén az 57 éves tradícióval rendelkező Debreceni Világkarnevál névadó városában. Az augusztus 20-i felvonulási útvonalon – erre jegyet kell venni – tribünökről is végig követhetők a színes virágkocsik és látványos táncos forgatag. A menetet színes élményfutás és oldtimer show vezeti fel, majd a felvonulást hagyományosan a Szent Korona kocsija nyitja 9 órakor. A virágkocsik csupán augusztus 20-án tekinthetőek meg teljes számban, a karneváli felvonulást követő, oldtimer kiállítással egybekötött Virágkocsi Korzón. Huszadika előtt (a fesztivál augusztus 14-én kezdődött) is bőven van program: a Kossuth téren minden este ingyenes nagykoncerteken szórakozhatnak a vendégek. Itt élőben bulizhatsz a Wellhellora, a Szabó Balázs Bandájára és a Follow the Flow együttesre, 20-án pedig Boban Marković őrületes koncertjével zárul a virágkarneváli hét.

Szöveg: Sinkó Edit

AMI MÉG ÉRDEKELHET