A 22 fokos üdülőváros, ahol nem fogsz fagyoskodni a szilveszteri buli után

A tenger azért nem lesz ilyen meleg, de az egyik legjobb téli célpont.

Van a világon pár olyan hely, amit se az extrém hőség, se a fagyos időjárás nem ér el. Az egyik közülük a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek, ahol Arrecife települése különösen kedvelt azok között, akik maguk mögött hagynák a hideg téli hónapokat.


Lanzarote szigetének keleti partján fekszik fővárosa, Arrefice. A településen egész évben kellemes az időjárás: a hőmérséklet még januárban sem esik 22 Celsius-fok alá. Ebből kifolyólag sokan a homokos tengerpartok miatt utaznak a városba, melyek közül az egyik – a Matagorda – még a repülőtértől sem esik messze.

Moraira sem rossz választás, bár itt egy picit hidegebb van: A gyönyörű spanyol kisváros, amit Caprihoz hasonlítanak, csak kevesebben látogatják

A repülőtér közelsége miatt a strandolók feje felett húz el egy-egy járat, ám ma már a város egyik legnépszerűbb látványosságának számít. A part mentén északi irányba haladva Los Marmolesnél egy 1954-ben épített hajóroncs maradványaira bukkanhatunk, ahol a látogatók előszeretettel fotózkodnak.

Ha viszont a strandoláson kívül is szeretnénk valamit csinálni, akkor ellátogathatunk a sziget közepén húzódó Vulkánok Nemzeti Parkba, vagy a tőle északra fekvő Timanfaya Nemzeti Parkba.

A kráterekkel teli térség még a 18. század első felében alakult ki egy vulkánkitörés miatt, mely következtében a környéket beborította a hamu és a forró láva. Ennek köszönhető a ma látható okkersárga-vöröses táj, ami egy UNESCO bioszféra-rezervátumként van nyilvántartva.

Vannak még meleg téli úti célok: 20 fok decemberben? Ezekre a helyekre menekülhetünk a téli hideg elől!

A történelem iránt érdeklődők örülni fognak Arrefice kastélyainak, például a Castillo de San Josénak. Az erődöt még 1776 és 1779 között építették fel azért, hogy a sziget lakosai meg tudják védeni magukat a kalózoktól. A fent említett vulkánkitörés az erődöt is megviselte, melyet aztán az 1970-es években újítottak fel és alakítottak át egy múzeummá.

Az akkor még kortársnak számító múzeumban javarészt a 20. század második felében alkotott műveket csodálhatunk meg a szobroktól kezdve a festményeken át, de szabadtéri koncerteket is szoktak tartani a területénél.

Arrecife belvárosa a Charco de San Ginés néven ismert természetes sósvizű lagúna mentén helyezkedik el. Mivel a partszakasz pedig tele van éttermekkel, bárokkal és szórakozóhelyekkel, a szilveszteri események zöme valószínűleg itt fog zajlani

Ha már erre járunk, szombaton érdemes meglátogatni a helyi kézműves piacot, de a helyiek által is kedvelt sétálóutcát se hagyjuk ki! A szuvenírekért pedig a Centro Comercial Marinába látogassunk, ahol persze a helyi boltok mellett nemzetközi üzletek is helyet kaptak

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET