Ha kerülnéd a főszezont: 6 úti cél, ahol már áprilisban jó az idő

Látnivalókban sem szűkölködnek.

palermo

Palermo, Olaszország - Fotó: Unsplash/Ummano Dias

Amennyiben egy kicsit le szeretnénk faragni az utazások költségeiből, érdemes megfontolnunk, hogy a nyári hónapok helyett a csúcsszezon és a holtszezon közti időszakokra időzítjük a nyaralást. Ilyenkor sok helyen már kellemes az időjárás, ráadásul kevesebb turistával is találkozhatunk. Mutatunk hat úti célt azoknak, akiknek nem olyan fontos, hogy az év legmelegebb időszakában utazzanak.


Palermo, Szicília – 19 Celsius-fok 

Szicília fővárosa számos korszakot megélt már, ezeknek a múltbeli időszakoknak a lenyomata pedig mindenütt megtalálhatók. Palermo városában ennek megfelelően számos kultúra, konyha és építészeti stílus találkozik: ugyanúgy fellelhetők a barokk stílus jegyei, mint az arab vonások. Erre járva ne hagyjuk ki a Kapucinusok katakombáit, a Teatro Massimo színgázát és a Normann-palotát, de bátran útnak indulhatunk az olyan környező úti célok felé, mint Taormina, Celafú vagy Monreale.

Észak-Olaszország sem rossz döntés: Kiszakadni vágyó turisták jelentkezését várják Olaszország nomád pásztorjai

Ciprus – 21 Celsius-fok

Tiszta égbolt és gyönyörű strandok: többek között ezek a tényezők teszik a szigetet az utazók kedvencévé. Mindezt persze a hegyvidéki tájak, a gazdag történelem és az ínycsiklandó mediterrán konyha csak tovább fokozza. A sziget ráadásul a túrázásra is tökéletes, például felsétálhatunk a Troodos-hegységben rejtőző Kykkos-kolostorig, vagy meglátogathatjuk Ciprus egyik legmagasabb vízesését, a Millomeris-vízesést.

Marrákes, Marokkó – 25 Celsius-fok

Marrákes történelmi városa egész évben gyönyörű, de az élet igazán tavasszal indul be. Ilyenkor a meleg idő beköszöntével elkezdik átjárni a levegőt a piacon árult fűszerek illatai és az emberek is elkezdik feltölteni az utcákat. A város tele van művészeti galériákkal és múzeumokkal, de építészeti szempontból is bámulatos: látogassuk meg a nyári tömeg megérkezése előtt a Jardin Majorelle épületét, a Saadian-mauzóleumot vagy a szűk utcákon sétáljunk el a Koutoubia mecsetig.

Saranda, Albánia – 18 Celsius-fok 

Albánia is jó választás lehet egy áprilisi kiruccanáshoz: Saranda kisvárosát nyáron elözönlik a turisták, tavasszal viszont még nyugodtabb körülmények között járhatjuk be természeti és emberek által épített látnivalóit. Népszerű programnak számít a Butrint Nemzeti Park és az itt található romváros meglátogatása, de a lelkes túrázók a Kék szem forrást is feltehetik a térképre. Ha erre járunk beruházhatunk egy, az Osum-szurdokot körüljáró hajós kalandra is.

Ha vonatra szállnánk: A hegyvidékes francia sziget, ahol Európa egyik legszebb vonatútja kanyarog

Dubrovnik, Horvátország – 16 Celsius-fok 

Horvátországot az év legmelegebb hónapjaiban megannyi magyar utazó választja nyaralásuk helyszínéül, ám az ország tavasszal is jó választás. Dubrovnik történelmi óvárosa, homokos tengerpartjai és hegyvidékes környezete ideális helyszínt biztosít egy kis tavaszi kikapcsolódáshoz. Az aktívabb utazók felmászhatnak a Srđ-hegy túraútvonalain, aki pedig kicsit lazább programra vágyik, az felülhet a város fölött haladó látványfelvonón. A húsvéti időszakban ráadásul Horvátország-szerte koncertekben gazdag ünneplésekbe futhatunk bele, nem is beszélve a finomabbnál finomabb ételekről.

(Forrás: Condé Nast Traveler)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET