Ez az applikáció segít a bepakoláskor, hogy semmit ne hagyj otthon

Veled is előfordult már, hogy otthon hagytál utazáskor töltőt vagy igazolványt?

csomagolás bőrönd
Fotó: Unsplash/Anete Lūsiņa

Van egy tökéletes alkalmazás azoknak, akik nehezen pakolnak be, halogatnak és az elhúzódó csomagolás miatt mindig kihagynak valami fontosat a poggyászból. De azoknak is jól jöhet a PackPoint, akik több embernek csomagolnak egyszerre. Lássuk mit tud ez az okos applikáció!

Most sokan azt gondolhatják, hogy ennél fölöslegesebb app nem is létezhet, hiszen olyat úgysem hagyunk otthon, ami igazán fontos, és ne lehetne nélküle utazni... Hogyne, részben így van, de előfordul, hogy épp a leglényegesebb holmikról gondoljuk azt, hogy már biztosan betettük, pedig lehet, hogy egy „tuti biztos" pultra tettük, ahol majd nem felejtjük el. Maradt már így ki a táskádból útlevél, gyógyszer, power bank vagy valamilyen dokumentum? A PackPoint alkalmazás sokkal intelligensebb, mint gondolnád és tényleg segítségedre lehet!

Mit tud a PackPoint?

Fotó: Shutterstock

Ha leegyszerűsítjük, valójában csak egy csomagolási listát kezelő alkalmazásról van szó, de a gyakorlatban ennél sokkal többet tud:

  • Írd be az utazás hosszát, az úti célt és a nyaralás programjait, erre kapsz egy javaslatot, hogy miket csomagolj.
  • A tételeket kicserélhetjük, tehetünk bele újakat, vagy a lista sorrendjét megváltoztathatjuk.
  • Csinálhatsz egy kapszulagardrób listát is, ha kicsi poggyásszal utaznál (például fapados járattal) egy hosszú hétvégére.
  • Ha kész vagy a teljes listával, akkor el is menthetsz magadnak egy hosszabb – mondjuk nyári – csomagolási listát és egy minit pár napos vakációkhoz.
  • Utólag ki is egészítheted ezeket a jegyzékeket egy-két új elemmel, ha utólag rájöttél, hogy jobb lett volna mást is vinni a nyaralásra, például hajszárítót vagy olyan eszközöket, amik nem első körben jutnak eszünkbe.

Ha gyakran utazol, akkor mindenképp kapjon állandó helyet az okostelefonodon vagy tableteden a PackPoint applikáció, mert felgyorsítja a bepakolást, még akkor is, ha már nagyon rutinosnak érzed magadat.

Elméleti bepakolás és mérés

Ha már a csomagolásnál tartunk, akkor a csomagkalkulátor is praktikus lehet számodra. Ha nem akarsz a repülőtéren plusz pénzt fizetni azért, mert túllépted a súlyhatárt, akkor már az utazás előtt két nappal végezz el egy „elméleti" bepakolást az összes olyan holmival, amit tényleg vinni szeretnél. A Wayfairer Travel saját kalkulátora átlagsúlyokkal számol, például egy átlagos női farmerével vagy egy pár férfi csizmáéval, de akár gyerekruhákkal is, és még hajszárítót, telefontöltőt, kozmetikumokat is ki tudsz választani a listából.

AMI MÉG ÉRDEKELHET