8 napot ült a börtönben egy turista, mert azt hitték, hogy egy 4500 éves szoborral akar lelépni

Stresszesen végződött a nyaralás.

egyiptom, szobor

Illusztráció - Fotó: Shutterstock

Az 56 éves Nathalie Franciaországból utazott Egyiptomba, ahol egy luxusszállodában pihente ki a mindennapok fáradalmait. Mint sokan mások, a francia utazó is egy szuvenírrel szeretett volna megemlékezni nyaralásáról, ám az ajándék végül több galibát okozott, mint azt gondolta volna.


Az Euronews számolt be Nathalie rémálomba fordult utazásáról, akinek egy, a hotel bevásárlóközpontjában vásárolt szuvenír miatt hosszabodott meg a nyaralása. Az utazó egy kisebb méretű szoborral a bőröndjében szeretett volna hazaérni, ám a Luxor repülőtér munkatársainak ez nem annyira tetszett.

Nathalie mit sem sejtve haladt át a repülőtér átvilágító rendszerén, az ellenőrzést végző személyzet viszont egy furcsa tárgy miatt félreállította őt.

Úgy tűnik, hogy az alkotó remek munkát végzett, ugyanis

a személyzet tévesen azt feltételezte, hogy a másolat helyett az utazó egy 4500 éves antik szoborral szeretne meglépni.

A 250 euróért (közel 97 ezer forintért) vásárolt szoborra a Winter Palace Hotel művészeti galériájában tett szert, mert a tárgy egyből erős érzelmeket váltott ki belőle.

Pompeiben valóban lába kél egy-egy dolognak: Ókori tárgyakat lopnak Pompeiből, majd átokra hivatkozva visszaviszik őket

Az utazót ezt követően a helyi rendőrségre szállították, ahol antik tárgyak csempészetével vádolták meg. Elmondása szerint a neki ítélt ügyvéd megpróbálta meggyőzni arról, hogy vállalja fel a „bűntényt” és kérjen elnézést a rendőrség alkalmazottaitól.

A nő a Voyageurs du Monde nevű irodával utazott, és bár Jean-François Rial, a cég vezérigazhatója is a védelmére kelt,

Nathalienak összesen 8 napot kellett egy cellában tölteni negyven másik letartóztatott emberrel.

„Harmincéves egyiptomi jelenlétünk alatt soha nem kellett ilyen típusú üggyel foglalkoznunk. Szerencsére nagyon jó kapcsolati hálónk van, aminek köszönhetően pár nap múlva sikerült Nathalie fogvatartásának körülményein javítanunk, de rendkívül nehéz volt felgyorsítanunk a folyamatot, mivel az ügyet végül az állambiztonság vette át

– nyilatkozta Rial a francia Le Figaro nevű lapnak.

Nathaliet végül egy francia nyelven beszélő bíró elé állították. A tárgyaláson felszólították a galéria tulajdonosát, hogy adja meg annak a műhelynek a címét, ahol ehhez hasonló profi másolatokat készítenek.

Thaiföldön a majmokkal kell tárgyalni: Majomhadsereg szállt meg egy thai üdülővárost, menekülnek a turisták

A nő végül a francia nagykövet segítségével tudta elhagyni Egyiptomot, saját értelmezése szerint viszont végleg kitiltották őt az országból. Az szituációt nem tervezi ennyiben hagyni: ügyvédjével azon dolgoznak, hogy hivatalosan is megszűntessék az ügyet, ezzel együtt pedig eltöröljék a Nathaliera vonatkozó furcsa beutazási tilalmat.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET