Közel egymillió forintért keresnek új munkaerőt az Antarktiszra

Maximum 5 hónapra.

antarktisz

Ha munkaváltáson gondolkodnánk, és szívesen laknánk olyan helyen, ami távol van minden nyüzsgéstől, akkor megfontolandó lehet akár az Antarktisz is: az UK Antarctic Heritage Trust nevű brit jótékonysági szervezet rögtön három pozícióba is keres új munkaerőt a 2024/25-ös évre.


Ritkán találkozhatunk olyan álláslehetőségekkel, mint amit az antarktiszi Port Lockroynál működő cég kínál. A Föld déli csücskében található jeges területre most csapatvezetőt, bolti menedzsert és asszisztenseket is keresnek. Az eredetileg második világháborús titkos bázisként működő helyszín idén ünnepelte 80. születésnapját, és távoli pozíciója ellenére évente nagyjából 16 ezer látogatót fogad.

A jelentkezők feladatai közé tartozik például a beérkező óceánjárók utasainak fogadása, az üzletek menedzselése, az adománygyűjtés, az épületek felügyelete, a vadállatok megfigyelése és még más is.

A bázisvezetőnek a leírás szerint egy 4-5 fős csapatot kell majd irányítania legalább 5 hónapig. A feladatok közé tartozik az emberek irányítása, a turistákkal való együttműködés, a befektetőkkel való kapcsolattartás és különböző kültéri projektmunkák is.

A jelentkezés határideje 2024. március 18., a fizetés pedig havonta 1985 font, azaz közel 914 ezer forint.

Erről hallottál már? 11 országon áthaladó, 87 napos luxushajóút indul az Antarktiszra

A bolti menedzser pozíció is legfeljebb öt hónapra szól (november és március közti időszakra). A menedzsernek az üzletet kell vezetnie, tapasztalattal kell rendelkeznie a visual merchandising területén, valamint a kimutatásokat készítésének és a könyvelés területén szerzett tapasztalat sem számít hátránynak.

A jelentkezés határideje ebben az esetben is március 18., a fizetés pedig havonta 1710 fontot, tehát nagyjából 787 ezer forintot tesz ki.

Az asszisztensi pozícióra olyan személyek jelentkezését várják, akiknek van tapasztalata a turizmusban, az adománygyűjtésben, a múzeumi teendőkben – például történelmi helyszínek menedzselésében, műtárgyak kezelésében –, valamint az is előny, ha a jelentkező dolgozott már az élővilággal.

Az asszisztensi pozícióért havi 1375 fontot, azaz nagyjából 633 ezer forintot kínálnak.

Ez is érdekelhet: Debütált a Dűne 2: ezek voltak a forgatási helyszínek

„Ez egy egyedülálló lehetőség arra, hogy egy olyan tájon éljenek a jelentkezők, ami a legtöbb ember számára teljesen szokatlan, ami csodálatra késztet, és ahol generációk sora tett jelentősebbnél jelentősebb felfedezéseket”

– olvashatók Camilla Nicholnak, az UK Antarctic Heritage Trust vezérigazgatójának szavai a Time Out cikkében.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET