4 felkapott úti cél, ahová meglepően sokan utaznak 2024-ben

Az American Express jelentése szerint az utazók 89%-a olyan helyszínekre szeretne utazni, ahol még soha nem járt.

Niszekó, Japán
Shutterstock

Bár 2023 még nem ért véget, és decemberben is kiváló célpontok közül választhatunk, sokan már a jövő évre koncentrálnak. Emiatt az American Express a weboldalán keresztül lebonyolított kártyatagfoglalási adatok alapján összeállított egy listát azokról az úti célokról, amelyek már most népszerűek az utazók körében. Mutatunk 4 felkapott úti célt a listából, amit nekünk is érdemes lehet felírni a bakancslistára!

Niszekó, Japán

Shutterstock

Niszekó, Japán

Japán turizmusa kezd visszatérni a pandémia előtti szintre: 2023-ban eddig több, mint 20 millióan látogatták meg a rendkívül gazdag kultúrájú távol-keleti országot.

Először persze mindenkinek a cseresznyevirágzás vagy a Fuji-hegy jut eszébe, mint látnivaló, az viszont talán már kevésbé köztudott, hogy a japán hegyekben kiváló síközpontok is működnek.

Az Annupuri-hegységben, Hokkaidó szigetén található Niszekó az egyik legjobban kiépített síparadicsom az országban, és több mint 800 hektárnyi területet foglal magába. Ha pedig elfáradtunk a síelésben, próbáljunk ki minél több helyi specialitást – a friss osztriga és tengeri rák különösen népszerű a környéken. Ha át is fagytunk, csak mártózzunk meg valamelyik onsenben (vagyis hagyományos japán fürdőben).

Ez is tetszeni fog! 5 város, ami még mindig radar alatt van, de egyre több utazó látogatja

Cervo, Olaszország

Fotó: Shutterstock

Cervo, Olaszország

A Szardínia északkeleti partján található Cervo kiváló alternatíva, ha esetleg elriasztana az Amalfi-part túlzsufoltsága. Persze erre a világsztárok is hamar rájöttek, de ha a tengertől egy kicsit távolabb foglalunk szállást, máris barátibb árakkal találkozunk.

A partszakasz kristálytiszta tengervize egészen lenyűgöző látványt nyújt – a környék erről kapta a Smaragd-part becenevet is.

Udaipur, India

Fotó: Shutterstock

Udaipur, India

A Radzsasztánban található Udaipur leginkább építészetéről híres, és becenevét (Fehér város) is ennek köszönheti: grandiózus, márványból épült palotái lenyűgöző látványt nyújtanak.

Az, hogy a legszebb épületek jelentős része a városban található tavak valamelyikének partjára épült, csak még különlegesebbé teszi a helyet, hiszen ettől olyan, mintha egy lebegő városba érkeznénk. Erre az egyedülálló szépségre az utazók is felfigyeltek: a régióban foglalt szállások száma hatalmas mértékben, 600 százalékkal növekedett 2016 óta.

Ha máshonnan inspirálódnánk: A National Geographic ezt a 30 úti célt ajánlja 2024-re, ha egy kis izgalomra vágyunk

Bodrum, Törökország

Fotó: Shutterstock

Bodrum, Törökország

Az Égei-tenger partján elterülő, fehérre meszelt házairól és azúrkék tengerpartjáról könnyen felismerhető város régóta a török riviérára látogatók egyik kedvence, kikötőiben rendszeres vendégek a hírességek jachtjai. Sárga homokos, idilli strandjain könnyű kiszakadni a világ zajából. Ha kultúrára vágynánk, fedezzük fel a város UNESCO által védett középkori kastélyát vagy merüljünk el a bazárok labirintusában – itt persze ne hagyjuk ki a török kávét és a tradicionális édességeket sem.

(CN Traveller)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET