Repülőteret kap Olaszország egyik legszebb úti célja

Fontos pillanat a régió életében.

amalfi, amalfi-part

Olaszország meseszép tengerpartjaival, romantikus településeivel és ínycsiklandó gasztronómiájával kétségkívül Európa egyik legkedveltebb úti céljának számít. Míg az olyan nagyvárosokat, mint Róma vagy Velence egészen könnyű megközelíteni, addig néhány népszerű régió esetében kicsit bonyolultabb a folyamat. Az Amalfi-part az utóbbi kategóriába tartozik, ám a hírek szerint ez hamarosan megváltozik.


Az Amalfi-part színes házikóival és meredek sziklafalaival nem véletlenül számít Olaszország egyik legnépszerűbb térségének, meglátogatása viszont jelenleg meglehetősen körülményes a nemzetközi utazók számára. Most viszont úgy tűnik, nem kell sokat várnunk ahhoz, hogy Amalfi, Sorrento vagy Positano településeire átszállások nélkül is eljuthassunk, ugyanis

a Salerno Costa d’Amalfi repülőtér a tervek szerint 2024 júliusától megnyitja kapuit.

Fotó: Nick Fewings / Unsplash

Sorrento, Olaszország

Maga a repülőtér egyébként nem mondható újnak, csak éppen egy jó ideje nem fogad kereskedelmi járatokat. Az eredetileg katonai bázisként funkcionáló komplexumot még 1926-ban építették, és a repülősiskola mellett tűzoltó bázisként, illetve később magánrepülőtérként is működött. Ezt követően 2007 és 2016 között már kereskedelmi járatok is landolhattak kifutópályáin, ám nyolc évvel ezelőtt bezárt. Idén viszont új életre kel majd, az első gépek július 11-én szállhatnak fel területéről.

A repülőtér nincsen messze a központtól, pontosabban 45 kilométerre fekszik Amalfi, valamint 21 kilométerre Salerno városától.

A térségben érdemes egy hajókázásra is beruházni: Olaszország 5 legjobb úti célja, ha egy jót hajókáznál a nyáron

Az első járatokat a spanyol Volotea fogja indítani, amik júliusban a franciaországi Nantes, illetve a szardíniai Cagliari településeire indulnak majd. Ezeket Verona és Catania követi szeptemberben, idővel pedig több légitársaság gépei is mozgásteret kapnak majd.

Az értesülések szerint a kifutópályát már meg is hosszabbították, és 2027-re minden bizonnyal egy vadiúj, természetes és fenntartható anyagokból felépített utasterminál is elkészülhet.

Fontos megjegyezni, hogy bár a repülőtér júliustól működni fog, a fejlesztések megvalósulása fokozatosan fog végbemenni: a Time Out szerintaz évi hatmillió utast fogadó végleges verziót nagyjából 2043 környékén láthatjuk majd viszont.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET