Ez az első légitársaság, ami turistaosztályon is ágyat ad

Ahogy a vonatok hálófülkéjében, úgy már a repülőkön is tesztelik az alvó kabinokat.

alvás repülőn
Fotó: Air New Zealand

Eddig csak a business class utasainak adatott meg az a lehetőség, hogy ne csak döntött ülésben, hanem teljesen elnyújtózva aludjanak egy hosszú repülőút alatt. Az Air New Zealand, ígéretének megfelelően, 2024-ben tényleg bevezeti a turista osztályon is az ágyakat.

Égi fészek, vagyis Skynest a neve azoknak az alvókabinoknak, amelyeket az új-zélandi légitársaság extra szolgáltatásként nyújt majd a turista osztályon utazóknak. Ezek az emeletes ágyak, pontosabban fülkék, a széles, nagy utasszállítókon lesznek elérhetőek és csak a nagyon hosszú repülőjáratokon, tengerentúli utazásokon. Ezeken a nagy repülőkön hat ágy közül lehet majd választani. A megrendelt, új Boeing Dreamlinerek már eleve ilyen felszereltséggel érkeznek majd az Air New Zealand flottájába.

Leanne Geraghty, az új-zélandi légitársaság ügyfél- és értékesítési vezérigazgató-helyettese azt nyilatkozta a Travel Pulse-nak, hogy 5 év kemény tervezési munka áll a projekt mögött, és büszkék arra, hogy a célegyenesben vannak. A nyilatkozatban azt is elárulta, hogy ezek a fekvőhelyek nem az utazási helyek, tehát ugyanúgy ülésben kell utaznia az utasoknak a saját helyükön, de igénybe vehetik a hat ágy egyikét, ha aludni szeretnének, és persze éppen nem foglaltak már az ágyak.

Honnan jött az ötlet?

Fotó: Air New Zealand

Ilyen emeletes ágyak lesznek a repülőkön

Az Air New Zealand midnig is figyelt az utasok igényeire, a fejlesztéseiket is kutatások előzik meg. Az elégedettségi kérdőívekben nagy igény mutatkozott a pihenésre a turista osztályon. Az utasok szeretnének nem meggyötörten, álmosan megérkezni egy félnapos repülőút után a célországba, és erre a pihentető alvás a legjobb lehetőség.

Minden a jó alvásról szól

Az éjszakai járatokon nemcsak az új ágyak gondoskodnak majd a jó alvásról, hiszen nyugtató teákat szolgálnak fel, a fény is olyan színű és erősségű lesz, hogy nyugtatóan hasson, este könnyű ételeket szolgálnak fel, valamint meditatív médiatartalmakat szolgáltatnak a monitorokon „Zentertainment" (zen+ szórakozás) néven.

Még a fenntarthatóságra is figyelnek

A fenntarthatóság fontos szempont volt az új Dreamlinerek belső kialakításakor. A tervekben már modern textilek szerepelnek, vagyis az állati eredetű bőr helyett más alternatívát választottak. Ezzel egyébként nemcsak az állatokat védik, hanem súlyt is spórolnak: így egy kilogrammal kevesebb lett egy ülés a Business Premier és Premium Economy osztályokon, a kisebb súly pedig csökkenti a repülőgép szén-dioxid-kibocsátását.

AMI MÉG ÉRDEKELHET