Édes semmittevés – ezeket az országokat válaszd, ha all inclusive nyaralást terveztek

Ha csak hátradőlnél és pihennél.

Törökország strand

Az all inclusive szállodák régóta népszerűek a nyaralók körében, ami nem meglepő, hiszen a korlátlan fogyasztás mellett a személyzet is igyekszik a vendégek minden kívánságát teljesíteni, így nekik már csak annyi a dolguk, hogy élvezzék a semmittevést. Ha vakációzni készülsz, és te is all inclusive szolgáltatásban gondolkodsz, mutatunk pár országot, ahol rengeteg szálloda közül válogathasz!

All inclusive címkével azokat a szállodákat jelölik, amelyek esetében a feltüntetett árban a szobafoglaláson kívül a teljes fogyasztás is beleértendő.

Mindez azt jelenti, hogy ott tartózkodásunk alatt korlátlanul ehetünk, ihatunk anélkül, hogy horrorisztikus számlától kellene tartanunk.

Ha te is kedvet kaptál egy all inclusive nyaraláshoz, az alábbi országokban érdemes foglalnod!

Spanyolország

Fotó: Unsplash/Santtu Perkiö

Puerto de Alcudia, Spanyolország

Kevesen tudják, de a világ első all inclusive szállását éppen Spanyolországban nyitották meg a múlt század közepén. Egy belga vállalkozó, Gérard Blitz nevéhez fűződik az ötlet, aki a Mallorca szigetén található Alcúdiában valósította meg az elképzelését.

Az ibériai országban mára több száz hasonló intézmény működik, Mallorcán kívül Ibiza, Tenerife vagy éppen a Costa del Sol is számtalan remek all inclusive hotellel büszkélkedhet.

Ez is érdekelhet: Átverés vagy valóság? Itt az igazság az all inclusive nyaralásokról!

Törökország

Fotó: Unsplash

Törökország ma már az egyik legnépszerűbb célpont Európában

A törökországi all inclusive szállodák különösen népszerűek a magyar utazók körében, ami a kedvező áraknak és a szebbnél szebb tengerpartoknak tudható be. Legyen szó Antalyáról, Belekről vagy Bodrumról, az összes népszerű tengerparti üdülőhelyen fogunk találni ilyen szolgáltatást.

Ha Törökországban gondolkodsz: 5 meseszép strand Törökországban, ha kelet felé vennéd az irányt

Görögország

Fotó: Eleni Afiontzi / Unsplash

Homokos strand Kréta szigetén

Görögország esetében nagyon nem mindegy, hol foglalunk szállást: amíg Míkonosz és Szantorini kifejezetten drága szigetnek számít, addig Krétán, Korfun vagy éppen Rodoszon kedvező árú szállások között válogathatunk. Egyvalami azonban közös az összes felsorolt üdülőhelyben: a szépségük.

Ha eldugottabb szigetek felé vennéd az irányt: Tömegmentes pihenés? 6 alig ismert görög sziget, ahol garantáltan feltöltődhetsz

Portugália

Fotó: Unsplash/Paula Sotomayor

Algarve Portugália egyik legszebb régiója

A szárazföldi Európa legnyugatibb állama is egyre népszerűbbnek számít a magyar utazók körében. Az ország legdélibb tartománya, Algarve minden túlzás nélkül tele van all inclusive szolgáltatást nyújtó szállodákkal. Ha nem félünk a hosszabb utazástól, az Azori-szigeteken és Madeirán is jobbnál jobb lehetőségek várnak bennünket.

Ha Dél-Portugáliát célzod meg: Fedezd fel a „világvégét", azaz Algarve-ot!

Ciprus

Fotó: Unsplash/George Lemon

Ayia Napa, Ciprus

Tiszta égbolt és gyönyörű strandok: többek között ezek a tényezők teszik a szigetet az utazók kedvencévé. Mindezt persze a hegyvidéki tájak, a gazdag történelem és az ínycsiklandó mediterrán konyha csak tovább fokozza

Cipruson tényleg mindenki megtalálhatja a számítását: a Földközi-tengeri szigeten egyaránt vannak kifejezetten olcsó, valamint luxuskategóriás szállodák is. Elsősorban Lárnaka, Páfosz és Limassol környékén érdemes keresgélnünk.

Ha eldugottabb tengerpartokat keresel: 5 radar alatti tengerpart Európában, ha kerülnéd a zsúfolt strandokat

Mexikó

Andreas M / Unsplash

Cancúni strand

Az amerikai kontinensen is számos hotel kínál all inclusive szolgáltatást, Mexikóban egymást érik a hasonló szállodák. A Yucatán-félsziget északkeleti csücskében található tengerparti városokkal, így Cancúnnal vagy Playa del Carmennel biztosan nem lövünk mellé!

Mexikóban ezekre figyelj: Ezt a 9 dolgot ne tedd Mexikóban!

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET