Saját verandájukról sikerült levideózni a rendkívül ritka állatot

A statisztikák szerint 20-30 ezer szarvasból csak egy születik albínónak.

fehér szarvas
Shutterstock

A Tennessee állambeli Spring Hill környékén már többször is látták azt az albínó szarvast, amit október végén végre sikerült levideóznia a környéken élő egyik házaspárnak.


Abbey Cabler a The Messengernek elárulta, hogy október 24-én látták először az állatot, amikor az elsétált a birtokuk közelében.

Ez is érdekelhet! Tippek, hogyan kerüld el autóval a vonuló szarvasokat

„Őszintén szólva, kissé szürreális, már-már misztikus élmény volt, pláne így halloweenhez közeledve"

– mondta Cabler, aki azt is elárulta, hogy először megijedt az állat látványától:

„Egyszer csak hallom, hogy a férjem szólítgat, hogy menjek oda azonnal. Kirohantam, pánikba estem, és ő azt mondta: »ott van egy fehér szarvas, esküszöm«. Mi pedig kinéztünk az ablakon, és valóban ott volt, a verandánk másik oldalán, a fákhoz közelebb, a bokrokat rágcsálva."

youtube.com

Watch as a family spots rare albino deer in backyard #Shorts

Figyelmedbe ajánljuk! Új, romantikus hely egy sétához: átadták a Szerelem-tanösvényt

Azóta persze rájöttek, hogy az állat – furcsa kinézete ellenére – teljesen ártalmatlan. Sőt a házaspár még nevet (Casper) is adott a szarvasnak.

Az állat egy nagyon ritka genetikai rendellenességgel, albinizmussal született. Az emberek között is megtalálható testi anomália nem engedi a szervezetnek, hogy megfelelő mennyiségű melanint állítson elő. Ez a festékanyag adja az állatok bőrének, bundájának, tollazatának és szemének a színét. Hiánya esetében azonban az élőlények imént felsorolt testrészei fehérek, míg szemeik rózsaszín vagy vörös színűek lesznek.

AMI MÉG ÉRDEKELHET