Aktív szilveszter a Normafán

Tökéletes előszilveszter lehet egy forralt borozással végződő szánkózás vagy kirándulás a Budai-hegységben.

Végre átadták a megújult síházat, és ha már ott vagyunk, hogy megnézzük, kis szerencsével talán hógolyózhatunk is egyet.

A főváros 12. kerületéhez tartozik a Normafa és az ottani síközpont is. A 2013-ban indult Normafa Park Program keretén belül újították fel a híres és kedvelt síházat, és telepítettek tavaly az Anna-rét mellé hóágyúkat – ezzel szeretnék a kerület vezetői a budapesti, téli sportéletet feléleszteni.

Mini síparadicsom a város szélén

Fotó: hegyvidek.hu

Decemberben adták át a teljesen megújult Vasas síházat. A terasszal együtt 400 négyzetméteres, kétszintes épületet már azok is élvezhetik, akik kirándulni, szánkózni vagy síelni mennek a hegyre. A kedvelt budai turisztikai célponton 1974 óta üzemel a síház, bár eredetileg felvonulási épületként használták.

Sportközpont a hegyen

Fotó: hegyvidek.hu

A Vasas Sí Szakosztály sportolói is használatba veszik a az új síházat és pályákat, hiszen a cél az, hogy a magyar síversenyzők nemzetközi szinten is visszatérjenek az élmezőnybe. Tudtad egyébként, hogy a Magyar Sí Szövetség alapításának 110. évfordulója is idén van, és hogy annak idején sípálya és síugró sánc is működött az Anna-rétnél?

Ha enyhe szilveszterünk lesz, fedezd fel az újdonságokat, és kirándulj egy nagyot a környéken, majd jutalmazd meg magad a hüttében egy kis rétessel és forralt borral. Ha családi programot szerveztek és kicsit hidegebb lesz, akkor használjátok ki, hogy a Normafán van hó és lehet hógolyózni vagy szánkózni. A forró tea, bor és rétes kombináció mindkét esetben megfelelő kényeztetés az aktív nap végére!

AMI MÉG ÉRDEKELHET