A legjobb karácsonyi ajándékok természetimádó gyerekeknek

Jó sok tippet adunk, hogy bőven legyen miből válogatni akár piciket, akár nagyokat lepünk meg.

Szeretnénk megkönnyíteni az ünnepi készülődést, ezért olyan ajándéktippeket adunk, amelyekkel minden természetjáró gyereknél célba érhetünk, és egészen biztos, hogy a következő kirándulásokra, nyaralásokra már magukkal is viszik, ami majd a fa alatt találnak. Kalandor gyerekek szülei, most figyeljetek!

Ismerd meg az erdei madarak hangját!

„Az erdőt járva nem könnyű észrevenni a lombok között megbúvó madarakat. Ha megtanulod felismerni a fitiszfüzike dallamos énekét vagy az örvös galamb megnyugtató búgását, egy új világ tárul eléd az erdei séták során." – írja a HVG Könyvek kiadó a könyvajánlóban. Ez a hangoskönyv ismeretterjesztő információkat tartalmaz az állatokról és egy interaktív könyvsorozat része, melyben a többi kötet is remek: vannak vízi állatok, afrikai állatok és éjszakai állatok is.

Teleszkópos zsebpeca

Ez a praktikus kis zsebpeca a szó szoros értelmében elfér a zsebben, de olyan hosszúra húzhatod ki a teleszkópját, hogy azzal valóban horgászni tudj. A legapróbb hátizsákokban is elfér!

Üveggömb hobbifotósoknak

A fotógömb egy nagyon egyszerű kellék, amellyel fantasztikus, művészi képeket lehet készíteni. A gyerekek kreativitása pedig végtelen, úgyhogy a következő kiránduláson mehet is a kísérletezés a gömbbel és az okostelefonnal!

Vigyázz, pók a falon!

Az Insectum webshopjában olyan preparált, különleges ízeltlábúak közül válogathatunk, amelyeket nálunk, a hazai erdőkben és mezőkben nem láthatunk. A képen látható hátborzongató indiai tarantula például biztosan nem jön szembe a Bükkben... A preparált bogarak és rovarok ízléses, választható színű keretben vannak, így igényes ajándékként szolgálhatnak gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Kerékpár-komputer biciklis zsiványoknak

Ez a vezeték nélküli bicikli-komputer más szintre emeli a kis bringások kirándulási élményét. A könnyen felszerelhető kütyü méri a sebességet és a megtett utat is. Ennek egészen biztosan örül minden két keréken száguldozó kis kalóz, zsivány és bandita.

Vadkamera éjjeli leselkedéshez

Ha ezt a szuper vadkamerát adod ajándékba, ne felejts el hozzá SD-kártyát és elemet is venni. Ha pedig olyan szerencsések vagytok, hogy kertes házban, erdő mellett laktok, vagy visszajár hozzátok egy vad, akkor garantáltan a vadkamera felvételeit fogjátok esténként pörgeti, nem a Netflixet. Megunhatatlan karácsonyi ajándék lesz!

Walkie-talkie szett a nagy túrákhoz

A walkie-talkie klasszikus, örökzöld és tényleg sokáig használják a gyerekek: óvodástól tinédzserkorig jolly joker ajándék minden kalandornak. Ez a szett 3 kilométeres hatótávú és 8 db (AAA) elem kell hozzá – majd a nyári táborok idején se feledkezzünk meg róla.

AMI MÉG ÉRDEKELHET