Akkora volt az érdeklődés az „Oscar-jelölt” szállás iránt, hogy levették az Airbnb-ről

A jóból is megárt a sok.

egy zuhanás anatómiája
Mozinet / Mozinet

Az Egy zuhanás anatómiája című filmet a vasárnapi Oscar-gálán a legjobb eredeti forgatókönyvért már díjazták, nemrég azonban egészen más okból került be a hírekbe.

Justine Triet filmje elnyerte többek között a Cannes-i Filmvesztivál Arany Pálmáját, januárban bezsebelt két Golden Globe-díjat, majd a vasárnapi Oscar-gálán a legjobb eredeti forgatókönyvért járó szobrocskát is megkapta.

A filmért azonban nemcsak a szakma, de a mozizók is lelkesedtek – olyannyira, hogy az még egy francia falu turizmusát is felforgatta.

For the past year, Sandra, her husband Samuel, and their eleven-year-old son Daniel have lived a secluded life in a remote town ...

ANATOMY OF A FALL - Official Trailer

A szóban forgó település Villarembert, egy mindössze pár száz lelket számláló hegyi falu, közel az olasz határhoz. Itt található az a kunyhó, amely kitüntetett szerepet kapott az említett sikerfilmben: kis túlzással a krimi egyik karakterének is nevezhetnénk – különösen az emeleti erkély volt fontos a cselekmény szempontjából.

Ez is érdekelhet: Debütált a Dűne 2: ezek voltak a forgatási helyszínek

Az otthonos házikó nem egy, a forgatás kedvéért felhúzott díszlet volt, hanem egy létező, az Airbnb-n keresztül foglalható szállás – írja a Thrillist. Ráadásul viszonylag olcsó: mindössze 90 eurót (kb. 35 ezer forintot) kértek egy éjszakáért.

Röviddel azután, hogy ennek híre ment, a fennmaradt szabad éjszakákat egész évre előre lefoglalták a filmrajongók.

Ennek – gondolhatnánk – a szállásadó örülhetett a legjobban.

twitter.com

Csakhogy a ház tulajdonosának, Pascaline Lebordaisnak egy nyugodt perce sem volt az elmúlt hetekben. Egyre-másra utasította el az újságírói megkereséseket, végül az Airbnb-ről is levette a hirdetést. Lebordais a Thrillist riporterét is elhajtotta, mint mondta, csak azt szeretné, ha végre békén hagynák őt. Azt sem érti, miért a kunyhóval, és miért nem a filmmel foglalkozik a közvélemény.

Ha már francia falvak: Két eldugott francia falu, amit érdemes meglátogatnod 2024-ben

Egy ideig tehát nem lesz lehetőségünk kibérelni a házat, de a környéken sok más helyen megszállhatunk, ha legalább kívülről meg szeretnénk tekinteni a híres kunyhót.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET