Rendhagyó advent! – Programok az első hétre

Forralt bor, mézeskalács, gyertyafény... és rengeteg jó program!

advent
Fotó: Getty Images

Idén az advent leghangulatosabb rendezvényei, a karácsonyi vásárok elmaradnak, de ne hagyjuk, hogy a pandémia irányítson, találjuk meg a módját, hogy az ünnepekre hangolódjunk!

Adventi fényfestés a Bazilikánál (Budapest)

Fotó: adventbazilika.hu

Szent István Bazilika

Bár Európa egyik legszebb vásárát idén nem lehet megtartani, a program egy népszerű részét megrendezik, persze úgy, hogy a biztonságos távolságtartás megvalósulhasson a nézelődők között. Idén kilencedik alkalommal vetítenek a Szent István Bazilikára, minden nap 16.30-22.00 között látható a fényműsor. A néhány perces vetítések félóránként kezdődnek, mindig más történetet mutatnak be, amelyek a tér minden pontjáról jól láthatók. A vetítés után érdemes kisétálni a Duna-partra és megnézni az adventi fénybe öltöztetett 2-es villamost is.

Ajándékozzunk magyar dizájnt!

Fotó: Unsplash

Idén is lesz Ajándék Terminál a budapesti Allee bevásárlóközpontban, amelynek keretében nagyjából 60 hazai tervező termékei között válogathatunk: divatkiegészítők, ékszerek, papírtermékek, gyermekjátékok, illatszerek, kerámia és lakberendezési tárgyak népesítik be az Ajándék Terminál polcait november 30. és december 24. között. Idén a pop-up üzletben a kínálatnál külön hangsúlyt fektettek a fenntarthatóságra, a re- és upcyclingra egyaránt.

Adventi Czakó Minipiac

Fotó: Facebook

Idén elmarad a Czakó Adventi Vásár, helyette viszont beszerezhetünk pár finomságot az ünnepi piac kínálatából. Az iparművészek termékei mellett válogathatunk adventi koszorúk és karácsonyi sütemények között, ráadásul a mini piacot úgy barangolhatjuk be, hogy közben meleg forralt bort kortyolhatunk, és megrendelhetjük elvitelre az ebédünket is.

Kanapén ülve minőséget: Vegyélhazait online adventi vásár

Fotó: Getty Images

Ha úgy tervezzük, hogy idén a hazai termelőket, művészeket és gyártókat szeretnénk támogatni, akkor barangoljuk be a Vegyélhazait mozgalom vásárát, ahol még akkor is találunk szuper meglepetéseket, ha ajándékötletek nélkül vágunk bele a shoppingolásba. A mézeskalácstól a komolyabb bőrdíszműig vagy bútorokig itt mindent megtalálunk. A legjobb az egészben, hogyha így vásárolunk, az utcára sem kell kimozdulnunk, az egész családnak egyszerre beszerezhetjük az ajándékokat és még jót is cselekszünk. (Az esemény november 24 és december 6. között zajlik.)

Világító adventi kalendárium Szentendrén

Fotó: Facebook

Szentendre

Egy különleges meglepetéssel készülnek a szentendreiek: december elsejétől minden nap egy helyi család vagy üzlet díszíti fel, számozza be és világítja meg az egyik ablakát. Ezzel pótolják a szokásos városi, karácsonyi programokat, hogy mégis legyen ünnepi hangulat a Duna-parti városban. Az adventi díszítésről bővebben itt vannak információk. Az Advent Szentendre Facebook-oldalon pedig követhetjük, melyik napon hol villan fel a szép ablak.

AMI MÉG ÉRDEKELHET